16 september 2018 In de media

Dubbelslag Matavz zorgt voor drie punten in Zwolle

De ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy heeft zondagmiddag een degelijke overwinning geboekt ten koste van PEC Zwolle. Tim Matavz nam beide treffers voor zijn rekening in het eerste bedrijf van de wedstrijd.
Voor Vitesse stond tijdens de vijfde speelronde van de Eredivisie een uitwedstrijd vs PEC Zwolle op het programma. Alexander Buttner (hamstring) en Bryan Linssen (enkel) begonnen op de bank. Dat betekende voor Max Clark en Martin Odegaard dat zij hun basisdebuut als Vitessenaar maakten in de Eredivisie.

Het begin was voor Vitesse. Al na twee minuten ging een corner gevaarlijk voorlangs het doel van PEC Zwolle-doelman Mickey van der Hart. In de achttiende minuut gaf Roy Beerens, spelend als linksbuiten, de bal voor. Matavz kwam voor zijn man en schampte de bal, maar Van der Hart stond op de juiste plek. Nadat Kara rakelings naast had geschoten, konden de 374 meegereisde Vitesse-supporters in de 26ste minuut wel juichen. Navarone Foor schoot een uit een corner afgeslagen bal hard richting het doel. In de meute lette Matavz goed op en verlengde hij de bal met zijn hoofd. In eerste instantie werd het doelpunt afgekeurd door scheidsrechter Christiaan Bax, maar de VAR had toch een geldig doelpunt waargenomen: 0-1.

Namens de thuisploeg was Vito van Crooij een aantal keer dreigend, maar verder dan wat afstandsschoten kwamen de Zwollenaren in de eerste helft niet. Op slag van rust sloeg Vitesse nog een keer toe. Een terugspeelbal van Younes Namli werd onderschept door Matavz, die daarmee de 0-2 tegen de touwen wist te werken.

PEC Zwolle begon de tweede helft met twee wissels en een duidelijk meer aanvallende spelopvatting. Een aantal keer werd Vitesse-doelman Eduardo op de proef gesteld, maar de Portugees hield zijn doel schoon. Omdat een uitbraak van Vitesse onzorgvuldig werd uitgespeeld en Matavz verzuimde een hattrick te maken, bleef het lang 0-2.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kwam Vitesse nog met de schrik vrij, toen PEC Zwolle-spits Mike van Duinen het houtwerk trof. Hoewel het spel op en neer golfde richting het eind van de wedstrijd kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen. Zo ging Vitesse, met drie punten en een goed gevoel op zak, huiswaarts.

Volgende week speelt Vitesse het Airborne-duel vs ADO Den Haag. Op zaterdag 22 september wordt om 20.45 uur afgetrapt in GelreDome. Tickets scoor je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.