12 december 2021 In de media

Dubbelslag Openda levert Vitesse drie punten en vierde plek in Eredivisie op


Vitesse heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Loïs Openda was met twee goals de man van de wedstrijd voor de ploeg van Thomas Letsch.
[/caption]

Vitesse leeft met een uitstekend gevoel toe naar de Conference League-loting van maandag. De Arnhemmers wonnen donderdag naar NS Mura en gaan naar alle waarschijnlijkheid door omdat de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes vermoedelijk niet ingehaald kan worden.

Door een knulligheid achterin kwam Heracles na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. Kaj Sierhuis speelde de bal door naar Nikolai Laursen, die in de linkerhoek raak schoot en doelman Jeroen Houwen passeerde. De gelijkmaker van Vitesse volgde niet veel later en daar was Openda verantwoordelijk voor. Heracles was het even kwijt en had het geluk dat Vitesse kansen van Maximilian Wittek en Daan Huisman niet afrondde.

Kort na rust kwam Vitesse op voorsprong. Scheidsrechter Jeroen Manschot wees naar de stip na vasthouden van Luca de la Torre, waarna Openda vanaf elf meter zijn tweede van de middag maakte.

Na de goal van Openda werd niet meer gescoord in Arnhem. Daardoor is Vitesse de nieuwe nummer vier in de Eredivisie. Heracles moet het doen met plaats vijftien.

En een korte samenvatting:

 

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: