10 juli 2015 In de media

Dubbelslag: Brown en Nathan naar Vitesse

Isaiah Brown en Nathan vertrekken zondag met de A-selectie van Vitesse naar het trainingskamp in het Oostenrijkse Linz. Beide talenten komen op huurbasis van Chelsea FC en tekenden een overeenkomst voor één seizoen. Engelsman Brown (18) en Braziliaan Nathan (19) versterken de voorste linie van Vitesse.
Brown volgde de jeugdopleiding van West Bromwich Albion. Hij maakte in 2013 op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Premier League met het eerste elftal van West Bromwich Albion. Enkele maanden later tekende hij een contract bij Chelsea FC. Sinds februari van dit jaar maakte Brown deel uit van de eerste selectie van de huidige Engelse kampioen. De afgelopen jaren was hij ook een vaste keuze in de Engelse selecties voor spelers O16, O17 en O19. Papendal is bekend terrein voor Brown. Tijdens de voorbereiding op afgelopen seizoen verbleef hij met Chelsea FC een aantal dagen in Arnhem. 

Nathan Allan de Souza, die bekend staat als Nathan, is een veelbelovende aanvaller.  De 19-jarige spits maakte deel uit van de Braziliaanse selecties O17 en O20. Hij maakte vijf doelpunten tijdens het FIFA Wereldkampioenschap O17 in 2013 en werd na afloop van dat WK  gekozen in het elftal van het toernooi. Nathan tekende onlangs bij Chelsea FC nadat hij vijf jaar uitkwam voor Atletico Paranaense in zijn geboorteland.
 

Technisch directeur Mo Allach over de aanwinsten: “We volgden Brown en Nathan al een geruime tijd. Het zijn spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen. Dat zowel Brown, Nathan en Chelsea er van overtuigd zijn dat Vitesse voor hen een juiste vervolgstap is, is een goed teken. Na de versterkingen voor de verdediging en het middenveld heeft Vitesse nu voor aanvallende impulsen gezorgd.”

Met Maikel van der Werff, Milot Rashica, Sheran Yeini, Lewis Baker, Isaiah Brown en Nathan heeft Vitesse de afgelopen maanden zes nieuwe spelers vastgelegd.
 

Vitesse / Foto’s SV-NTB

Hoofdsponsor: