26 januari 2021 In de media

Duel der ongeslagen clubs

Met vier overwinningen in de competitie op rij en een bekerzege, is Vitesse het jaar fantastisch gestart. Met VVV-Venlo treffen de Arnhemmers woensdagavond een eveneens nog ongeslagen tegenstander in de maand januari. De ploeg van trainer Hans de Koning won vier wedstrijden (waarvan 1 bekerduel) en speelde eenmaal gelijk. Door deze uitstekende reeks hebben de Limburgers inmiddels een aardig gat geslagen met de ploegen in de directe gevarenzone.

Ondanks dat we richting de maand februari gaan en al 18 duels onderweg zijn, zijn Vitesse en VVV-Venlo elkaar dit seizoen nog niet tegengekomen. Speelronde 19 wordt de eerste krachtmeting tussen de beide geel-zwarte formaties, terwijl eind februari de ontmoeting in alweer Arnhem op het programma staat: “Het is best gek dat we in januari al twee keer tegen zowel Heracles als FC Groningen hebben gespeeld, maar niet tegen VVV en ook nog niet tegen FC Twente”, aldus Letsch op Papendal.

Met de wedstrijd tegen VVV-Venlo in het vooruitzicht neemt Letsch het Duitse woord ‘Spitzenspiel’ in de mond. “Kijkend naar de prestaties in januari van zowel Vitesse als VVV is dit een topwedstrijd. Twee teams die nog ongeslagen zijn dit jaar en die status graag willen behouden.” Matus Bero is dezelfde mening toegedaan. “Zij doen het erg goed, maar wij moeten alleen naar onszelf kijken. We willen de goede lijn doorzetten en bovenin mee blijven doen. Dat kan alleen door scherp te blijven en daardoor een hoog niveau te halen.”

Middenvelder Bero scoorde deze maand al driemaal. Tevreden is hij echter nog niet. “In de eerste plaats heb ik mijn taken als middenvelder, maar ik wil zelf meer in de zestien meter komen en kansen creëren. Tegen Heracles en ADO Den Haag ging dat goed. Tegen FC Groningen afgelopen week kreeg ik ook kansen en dan baal ik dat die er niet in gaan. Ik wil zeker nog meer doelpunten maken dan de drie die ik tot nu toe heb gemaakt.”

Ook Thomas Letsch zag vanaf de kant dat er veel kansen werden gecreëerd, maar dat het tot het einde toe nog spannend bleef. “We moeten het onszelf makkelijker maken. Ten opzichte van het begin van dit seizoen is de situatie wel omgedraaid. Toen waren we vooral effectief. Nu krijgen we een stuk meer kansen, maar gaan we daar minder effectief mee om.” Toch is het vertrouwen groot en probeert de ploeg zo lang mogelijk in deze ‘flow’ te blijven. Letsch: “Dat kan alleen door wedstrijden te blijven winnen en daarmee het vertrouwen te behouden. Het belangrijkste is om de focus te behouden. Elke wedstrijd weer.”

Voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo woensdagavond, aftrap 20.00 uur, beschikt de trainer over een nagenoeg fitte selectie.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: