27 februari 2010 In de media

Duel met AZ komt te vroeg voor Wiljan Pluim

Vitesse was gisteren in de ban van de perikelen rond ge­blesseerde spelers. De zware kwet­suur van Sinan Kaloglu was een extra tegenvaller voor Vitesse-trai­ner Theo Bos, die vanavond in de thuiswedstrijd tegen AZ ook niet kan beschikken over Wiljan Pluim.

 Kaloglu raakte donderdag gebles­seerd tijdens de training. De 28-ja­rige Turk verstapte zich bij het neerkomen en scheurde de voor­ste kruisband van zijn rechterknie. „ Er was geen tegenstander in de buurt”, sprak Bos gisteren balend, in de wetenschap dat hij de aanval­ler wellicht nog goed had kunnen gebruiken in het restant van de competitie.
Kaloglu zat afgelopen zondag voor het eerst in 2010 weer op de bank bij Vitesse, tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax (4-0). Problemen aan enkel en rug hielden de nieuwe­ling dit seizoen vaak aan de kant. En vanwege een matige instelling op de training verwees Bos hem bovendien naar de tribune.

De Arnhemse oefenmeester kan te­gen de regerend landskampioen eveneens niet beschikken over Wil­jan Pluim. De offensieve midden­velder miste de laatste twee wed­strijden door een hamstringblessu­re.
„Voor hem komt deze wedstrijd net te vroeg”, aldus Bos. „We wil­len niet het risico lopen dat hij iets afscheurt. Dus wachten we er nog een week mee.”
Pluim zal derhalve mogelijk zijn rentree maken in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, volgende week zaterdag.

Rogier Molhoek zal bij die partij zeker nog ontbreken. De midden­velder kwam dit jaar nog niet in ac­tie vanwege een slepende enkel­kwetsuur. „Hij krijgt nu een spuit in zijn enkel, om te kijken of de ontsteking in zijn enkel dan weg gaat”, aldus Bos.

Daar staat tegenover dat Bos mid­denvelder Onur Kaya weer kan toe­voegen aan zijn selectie. De Turk­se Belg is hersteld van zijn liesbles­sure en begint vanavond op de bank.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: