19 juni 2016 In de media

Duizend paar voeten rusten in het Supportershome Monnikenhuize

Duizend wandelaars zijn tijdens de nacht van zaterdag op zondag vanaf Nijmegen naar Arnhem gelopen in de Nacht van de Vluchteling. Vrijwilligers van de Supportersvereniging Vitesse vingen hen op tijdens de derde rustlocatie op de route.
De wandelaars namen deel aan de eerste Gelderse editie van de Nacht van de Vluchteling en haalden zo geld op voor de Stichting Vluchteling.

Klokslag twaalf uur werd het startsein voor de eerste editie van de Nacht van de Vluchteling in Nijmegen gegeven. De wandeltocht over 40 kilometer wordt al jaren gehouden in de regio Den Haag – Rotterdam. Dit jaar werden tijdens de twee tegelijkertijd gehouden wandelroutes – in Noord-Holland (1800 deelnemers) en Gelderland (1000) – ruim 1 miljoen euro voor het goede doel, noodhulp aan vluchtelingen, opgehaald.

De Supportersvereniging Vitesse (SV) stelde het Supportershome Monnikenhuize ter beschikking als derde rustplaats op de 40 kilometer lange wandelroute. Vrijwilligers van de supportersvereniging werkten de nacht door om de 1000 wandelaars, de talrijke verzorgers, verkeersregelaars en organisatie-officials van thee, koffie, soep of een gezonde versnapering te voorzien. De deelnemers konden in alle rust even bijkomen, een praatje en een sanitaire stop maken. Er waren vrijwilligers van de organisatie Nacht van de Vluchteling aanwezig voor het behandelen van blaren en eventueel aanvullend medische zorg.

Een van de deelnemers, de voormalige vluchteling Qader Shafiq, vertelt zijn verhaal aan de Gelderlander. "Met goede schoenen, ingesmeerde voeten en een volle maag denk ik vannacht terug aan dat ene moment, dat ik zelf met een zieke medevluchteling de nacht in ging en niet wist of we het zouden overleven." Hij haalt meer dan tweeduizend euro op met zijn deelname. Shafiq deed altijd al mee aan de Nacht van de Vluchteling. Dit jaar aan de Gelderse editie.

De eerste lopers bezochten rond de klok van 2.00 uur het Supportershome Monnikenhuize. De laatste wandelaars werd tegen 6.00 uur uitgezwaaid en gingen in de ochtendschemering op pad richting de eindstreep.
 

 
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: