15 november 2014 In de media

Duo Vitesse na veel blessureleed terug op veld

Tim Linthorst (20) en Kai Huisman (19) van Vitesse ho­pen een vervelende periode achter zich te laten. Beide beloftenspelers kampten met een zware kniebles­sure, maar staan nu weer regelma­tig op het veld bij Jong Vitesse.
„Kai en ik hebben samen gerevali­deerd. We maakten lange dagen op Papendal. We hebben veel steun aan elkaar gehad. Vorig sei­zoen zaten we op de tribune, za­gen we onze ploeggenoten ple­zier maken. Dat was lastig”, ver­telt Linthorst.

Huisman scheurde twee keer kort achter elkaar zijn voorste kruis­band af in zijn rechterknie. In fe­bruari maakte de spits na maan­den revalideren zijn rentree bij Jong Vitesse, maar een scheurtje in zijn hamstrings hield hem daar­na weer regelmatig aan de kant.

Nog steeds ondervindt hij hinder van die blessure. „Ik ben nog een beetje aan het sukkelen”, zegt de Edenaar. „Mijn knie is nu goed, maar mijn hamstrings werken niet echt mee. Soms heb ik het er best moeilijk mee. Je werkt kei­hard aan je herstel, bent zo goed als fit en dan gaat het weer fout. Dat is vreselijk frustrerend.”

Centrumverdediger Linthorst scheurde in 2013 zijn voorste kruisband af in de linkerknie. Dit kalenderjaar moest hij nog een keer onder het mes omdat er een scheurtje in de meniscus werd ontdekt. „Ik ben deze zomer weer begonnen met wedstrijden, eerst twintig minuten en dan steeds meer speeltijd. Ik heb alweer een aantal volledige wedstrijden in de benen zitten. De knie voelt goed aan. Ik vind het geen verloren jaar. Ik ben in het krachthonk ster­ker geworden.”

De Apeldoorner hoopt zich dit sei­zoen in de kijker te spelen. Van twee centrumverdedigers in de se­lectie (Dan Mori en Jan-Arie van der Heijden) loopt het contract ko­mende zomer af. „Je weet het nooit”, zegt Linthorst, die zelf ook in het bezit is van een aflo­pend contract. „Het eerste team van Vitesse is mijn doel.”

Huisman is een jaar jonger en heeft wat meer tijd. Mocht prof­voetbal niet lukken, dan heeft hij een probleem. Een plan B is er niet. Nadat Huisman voor de tweede keer zijn kruisband had af­gescheurd, is hij gestopt met school. „Ik heb mij toen volledig op de revalidatie gericht. Ik zet nu alles op alles om te slagen als prof­voetballer. Ik zie het wel”, zegt de voormalig jeugdspeler van Blauw Geel’55 en Fortissimo.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: