6 augustus 2015 In de media

Dure wedstrijd voor Willem II

Het kost Willem II een paar duizend euro extra om zondag in Tilburg tegen Vitesse te kunnen voetballen in de eredivisie.
De politie staakt en daarom heeft de club zelf kosten moeten maken om alles goed te kunnen laten verlopen.

Algemeen directeur Berry van Gool van Willem II legt uit: "We hebben veertig mensen extra moeten inhuren. Dan moet je denken aan stewards, beveiligers en verkeersregelaars. Allemaal taken buiten het stadion, waar normaal gesproken agenten voor worden ingezet."

'Niet op dinsdag voetballen'
Het inhuren van extra personeel zorgt dus voor onvoorziene kosten in Tilburg. Van Gool: "Spelers, trainers en fans kijken al tijden lang uit naar de wedstrijd tegen Vitesse op zondagmiddag. Er was ons daarom veel aan gelegen om dat zo te houden. Als je bijvoorbeeld op dinsdag het duel zou moeten inhalen, bestaat de kans dat veel minder mensen komen. Dat kost dan ook geld."

Volgens Van Gool zal zondag, ondanks de afwezigheid van de politie, alles goed verlopen. "De bezoekers zullen er niets van merken. We schatten het zo in, dat we geen risico lopen op het gebied van veiligheid. Maar laten we hopen dat het eenmalig is."

Streppel is blij dat duel zondag wordt gespeeld
Trainer Jurgen Streppel is tevreden dat de wedstrijd tegen Vitesse zondag doorgaat. "Ik ben blij dat we weten waar we aan toe zijn. Iedereen wil graag beginnen, wij ook. Ik verwacht een mooie, open wedstrijd."

"Vitesse heeft een prima elftal", vervolgt de oefenmeester. "Ik ga ze vanavond bekijken in de Europa League-wedstrijd tegen Southampton. Maar ik heb de indruk dat we onze borst nat kunnen maken." Vitesse-Willem II begint zondag om kwart voor vijf.
 

Omroep Brebent / Foto’s SV

Hoofdsponsor: