19 augustus 2016 In de media

E-tickets op Papendal in kader van veiligheid

Seizoenkaarthouders van Vitesse kunnen dit seizoen gratis naar de thuiswedstrijden in de Tweede Divisie van Jong Vitesse op Papendal.
Voor seizoenkaarthouders is echter wel noodzakelijk om zich via www.vitesse.nl vóór elke wedstrijd online aan te melden en een e-ticket te bestellen. Dat leidde tot veel vragen op de social media en via mail aan de SV. Seizoenkaarthouders wilden graag weten waarom ze niet gewoon op vertoon van hun seizoenkaart op Papendal naar de wedstrijd kunnen.

Reden voor de Supportersvereniging Vitesse (SV) om Vitesse om toelichting te vragen.

Veiligheid

De toegang op Papendal via je e-ticket is een veilgheidsmaatregel en heeft te maken met de maximale capaciteit van Papendal, zo valt te lezen.

Reactie van Vitesse

Vitesse is verheugd dat we onze trouwste supporters, onze seizoenkaarthouders, gratis toegang kunnen geven bij de wedstrijden van Jong Vitesse tijdens de wedstrijden in de Tweede Divisie op Papendal.
 
We realiseren ons dat het aantal seizoenkaarthouders de capaciteit van Papendal ver overstijgt. Met bijna 10.000 seizoenkaarthouders en een maximale capaciteit op Papendal van 2.000 (onderdeel van de vergunning voorwaarden) toeschouwers moeten we er derhalve op voorbereid zijn dat de toewijzing van de tickets op ordentelijke wijze plaatsvindt.
 
Het simpelweg toegang geven op vertoon van een seizoenkaart kan tot problemen en onwenselijke chaos leiden. We hebben er daarom voor gekozen te werken met een eenvoudig registratiesysteem. Gelukkig stelt ons nieuwe ticketing systeem ons in staat om seizoenkaarthouders te herkennen (op basis van hun klantnummer) en hun wedstrijdticket voor de wedstrijd van Jong Vitesse op Papendal gratis te verstrekken.
 
Dit stelt ons in staat om vanuit veiligheidsoogpunt de wedstrijd op goede wijze te organiseren. Supporters kunnen zo ook thuis eenvoudig constateren wanneer een wedstrijd van Jong Vitesse eventueel is uitverkocht.
 
Het is uiteraard moeilijk in te schatten hoe groot de interesse is in de wedstrijden van Jong Vitesse op Papendal, maar op deze wijze zijn we in ieder geval goed voorbereid. In ruil voor het gratis entree op Papendal vragen we onze supporters dus zich slechts simpel en snel via www.vitesse.nl te registreren. Mochten er supporters zijn die geen toegang tot internet hebben, dan kan men ook altijd een toegangskaart gratis ophalen in de winkel op GelreDome (MijnVitesse).

Meer informatie over de kaartverkoop voor Jong Vitesse: Lees hier
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: