11 november 2013 In de media

‘Eindelijk aan kop van eredivisie’

Vitesse is de nieuwe koploper van de eredivisie. „Ein­delijk”, zei Jan-Arie van der Heij­den na het met 3-1 gewonnen thuisduel met FC Utrecht zater­dag.
Vorig jaar lukte het Vitesse steeds net niet en eerder dit seizoen te­gen ADO Den Haag (2-1 verlies) en FC Groningen (2-2) grepen de Arnhemmers opnieuw naast de koppositie. „De zege tegen FC Utrecht geeft een goed gevoel voor de komende wedstrijden.

Het vertrouwen groeit en het spel wordt steeds beter. Wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren”, vertelde de Schoonhovenaar. De zege op de Utrechters was zwaarbevochten, gaf de centrale verdediger toe. „Het leek erop dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen.
Ik denk dat veel mensen op de tri­bune dachten: ‘daar gaan we weer’. Dat dacht ik in de tweede helft ook even. De bal kwam twee keer op de paal, hij wilde er niet meer in. Maar dan scoren we in de slotfase toch nog tweemaal.

Dan kun je wel zeggen dat het ver­diend is.” De strijd om de koppositie is al weken een belangrijk gesprekson­derwerp. Voor de fans, voor de analytici op televisie, maar niet voor de spelers van Vitesse, zo ver­telde Van der Heijden. „We wa­ren er helemaal niet mee bezig.

Na de wedstrijd, in de kleedka­mer, hebben we het er voor het eerst over gehad. Dat het toch wel lekker is koploper te zijn.”
 


 
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: