3 mei 2010 In de media

‘Dali’ Stevanovic rekent op WK

Week van de waarheid voor Sloveen, die nog gelooft in Vitesse. Dalibor Stevanovic maakte gistermiddag zijn rentree bij Vitesse. Komende week wacht de Sloveens interna­tional een echte test: wel of niet op tijd fit voor het WK.

Dalibor Stevanovic maak­te gistermiddag met Vit­esse tegen FC Utrecht (2-2) zijn rentree in het elftal. Na een slepende blessure ( buikspier/ lies), volgend op toch al een uiterst moeizaam seizoen, reist de Sloveens international woensdag naar zijn land voor de grote test. Is hij fit genoeg om mee te gaan naar het WK in Zuid-Afrika? „Ik heb de laatste weken hard ge­traind met Geert ( verzorger Geert Verwaayen,red.) en ik ben blij dat ik nu weer een wedstrijd heb ge­speeld en dat ik geen last heb. Ho­pelijk is dat maandag nog steeds zo”, zei Stevanovic, die een innig contact onderhoudt met de tech­nisch manager van de nationale se­lectie en met bondscoach Matjaz Kek.

„ Mijn hele medische dossier, met foto’s en al, is naar de Sloveen­se bond gestuurd. Alles over mijn blessure is bekend. Ik heb verteld dat ik tegen Utrecht weer zou spe­len. Deze week ga ik naar Slovenië voor een medische keuring. Eerst praat ik met de dokter, dan word ik helemaal getest. Als het goed is, ga ik twee, drie weken met de her­steltrainer van de nationale ploeg aan mijn revalidatie werken”, al­dus de 25-jarige Sloveen, die goede hoop heeft op een plaats in de se­lectie.

„ Als ik fit genoeg ben, ga ik naar het WK. Daar heb ik alle vertrou­wen in”, aldus de middenvelder van Vitesse. „ Het zal een hard ge­vecht worden. We hebben goeie internationale spelers en goeie jeugdspelers, maar in elke selectie in elk land zal het een hard ge­vecht zijn om de plaatsen. Die strijd ga ik aan”, zei Stevanovic, die ondanks een teleurstellend sei­zoen in Arnhem, niet uitgekeken blijkt op Vitesse.

„ Ik ben erg teleurgesteld over dit seizoen. We hebben onze ambities niet waar kunnen maken, maar dat gebeurt in voetbal. Ik heb het goed naar mijn zin in Arnhem, ik sta nog een jaar onder contract en ik ga er vanuit dat ik na het WK weer naar Vitesse terugkeer.”

Stevanovic begon het seizoen niet fit, werd mede daardoor niet de voorbestemde centrale man op het middenveld en was maar korte tijd op dreef. Hij besliste vlak voor de winterstop het uitduel bij AZ in Arnhems voordeel (1-2), maar liep in diezelfde wedstrijd een zwa­re schorsing op na een schijn- kop­stoot richting Moussa Dembélé.

Die kostte hem drie duels, zijn ba­sisplaats en zijn ritme; en in het verlengde daarvan het seizoen na een nieuwe, slepende buikspier­blessure.

„We zijn dit seizoen niet succesvol geweest en iedere speler zal zich­zelf een spiegel moeten voorhou­den. Dit was gewoon niet goed.

Als je wilt presteren moet je meer als een team spelen, compacter, dichter bij elkaar. Ik heb ook van­daag tegen Utrecht weer gevoeld dat we kunnen winnen met deze ploeg, dat we kunnen scoren en presteren. Maar dat moet niet eens in de tien wedstrijden zijn, dat moet je elke week hebben. Wij spe­len te vaak, hoe moet ik dat zeg­gen, without head. Maar ik geloof nog steeds in Vitesse.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: