13 maart 2015 In de media

‘Als drie trainers opspringen én een hele bank… dan zegt dat genoeg’

John van den Brom moest zich inhouden na Vitesse-AZ. De trainer van de Alkmaarders zag hoe zijn team in blessuretijd nog met 2-1 achterstond, maar toen maakte Rochdi Achenteh hands.
Iedereen bij AZ schreeuwde om een penalty, maar Reinold Wiedemeijer wilde er niet aan en liet doorspelen.

Uit de counter die volgde velde Valeri Qazaishvili het vonnis over de bezoekers en maakte hij er 3-1 van. Een hard gelag voor AZ.Van den Brom sprak een half uur na de wedstrijd met FOX Sports en was toen weer afgekoeld en professioneel, zoals hij het zelf omschreef.

Makkelijk vond hij dat echter niet, want de trainer had sterk het gevoel dat Wiedemeijer een allesbeslissende rol speelde in de wedstrijd. “Soms denk je ‘hee, dat is hands!’ en dan vlieg je zelf op, maar als nu drie trainers opspringen én een hele bank… en een elftal in het veld, dan zegt dat genoeg”, vond de trainer van AZ.

Hij zag dat AZ een uur lang goed speelde in Arnhem en het Vitesse moeilijk maakte. Tot de laatste seconde bleef zijn team vechten, vond Van den Brom. “Hoe denk je dat het nu voor die gasten in de kleedkamer is, als je het gevoel hebt dat iets je ontnomen wordt? Dat is moeilijk”, aldus de coach.

AZ blijft na dit weekend sowieso vierde staan, maar Vitesse heeft de achterstand wel verkleind van zes naar drie punten. PEC Zwolle kan ook nog dichterbij komen.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: