19 december 2015 In de media

‘Als er clubs komen, dan zullen die zich bij Mo Allach melden’

Peter Bosz hoopt dat hij op 1 februari 2016 nog steeds beschikt over zowel Eloy Room als Piet Velthuizen.
Room is eerste keeper bij Vitesse en lijkt gewoon aan te zullen blijven, maar Velthuizen moet het doen met een rol als back-up.

Dertien maanden geleden verloor hij zijn plek onder de lat aan Room en nadien won hij die niet meer terug. Bosz wacht af wat er gebeurt, maar zijn eigen standpunt is duidelijk: hij wil dat Velthuizen blijft.

De 29-jarige doelman zit al een leven lang in Arnhem, op een kort verblijf bij het Spaanse Hércules na. Met 216 wedstrijden in de Eredivisie op zijn naam is een plek op de bank verre van ideaal en dat weet ook zijn trainer.

Toch wil Bosz de sluitpost niet verliezen in januari, wanneer de transfermarkt zijn deuren opent. “Ik wil niks. Ik ben tevreden over Piet, hij stelt zich uitstekend op. Piet is een goede keeper en ik ben blij dat ik er twee heb.”“Als er clubs komen, dan zullen die zich niet bij mij melden maar bij Mo Allach. En dan moet de club een beslissing nemen wat ze willen”, aldus de trainer in gesprek met FOX Sports.

Op de vraag of hij daar zelf dan geen stem in heeft, antwoordde Bosz: “Ja, maar als Piet niet wil, dan is dat zijn keuze.” Velthuizen heeft een contract dat aan het eind van dit seizoen afloopt. Hij debuteerde in december 2006 in het eerste.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: