15 oktober 2015 In de media

‘Chicks love Diks!’ terug naar Arnhem

Afgelopen week zag de vitesse.org-redactie een Tweet. Daar wilden wij meer van weten.
 

 
Niets zo mooi als een duidelijke slogan. Zo heeft het spandoek van Kristel al heel wat stof doen opwaaien in supportersland. Als vrouwelijke supporter van Kevin Diks ga je een beetje creatief en treffend te werk. Zo werd, naar een idee van een mede-supportster, een mooi spandoek met de pakkende tekst ‘Chicks love Diks!’ ontworpen vervolgens geschilderd. Uiteraard met zwarte tekst op een geel doek.
 
Het spandoek hangt met regelmaat in GelreDome en gaat ook frequent mee op reis tijdens uitwedstrijden om het Vitesse-uitvak te voorzien van de overduidelijke Arnhemse wijsheid.
 

 
De maakster vertelt aan vitesse.org: “In supportersland is het een ongeschreven sport om te proberen om spandoeken van de tegenpartij te bemachtigen. Dat hoort ongemerkt te gaan, wordt als trofee op de eigen tribune getoond en vervolgens weer teruggegeven. Dat laatste als het maar even kan op ludiek wijze.”
 
Zo werd het ‘Chicks love Diks’-doek tijdens een onachtzaam moment in Almelo van de balustrade van het uitvak met Arnhemmers geroofd. Kristel: “Nadat het doek verdwenen was had ik al de nodige voorpret voor het geval dat het op de Almelose-tribune te bewonderen zou zijn.”
 


Diks-doek op de Heracles-tribune in Almelo

 
Het doek verscheen inderdaad tijdens de wedstrijd Heracles – Vitesse op een tribune van de Almelose thuissupporters. “Dat hebben we dan gehad”, dacht de Vitesse-supportster en verwachtte het doek weer retour. Dat gebeurde echter niet.
 
Na een week werd dus maar eens bij Heracles Almelo geïnformeerd en bleek intern al een diepgaand onderzoek te zijn ingesteld. Het roven van het doek was op camera gespot en de daders op beeld vastgelegd. Die konden vervolgens met hun Diks tussen de benen het doek alsnog inleveren en mochten, niet geheel vrijwillig, voor de Almelose gedragscommissie verschijnen. Daar zat Kristel niet op te wachten, maar Almeloos boontje kwam om Ernums loontje.
 
“Ik hoorde dat, toen zij voor de gedragscommissie moesten verschijnen, een van de jongens heeft gezegd dat hij het niet netjes van zichzelf vond dat hij het doek van een vrouw heeft gestolen. Hij wil het graag persoonlijk overhandigen. Dus ik heb nu met de Heracles Almelo-coördinator afgesproken dat ik het doek terugkrijg als Vitesse naar Heracles gaat 13 december. Ik ben benieuwd”, aldus Kristel.
 
We gaan het als vitesse.org-redactie afwachten en houden u op de hoogte.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV – KJ

Hoofdsponsor: