1 april 2018 In de media

‘Ik wil de fans onze excuses aanbieden, we hebben niets laten zien’

Vitesse leed zaterdagavond een smadelijke nederlaag in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade. De degradatiekandidaat zegevierde met 0-3 in GelreDome. Henk Fraser, die na dit seizoen bij Sparta Rotterdam aan de slag gaat, was uit het veld geslagen. “Het was echt heel erg slecht van ons. Van iedereen, inclusief ik zelf”, stelde de coach van Vitesse.
Fraser zag zijn team alleen ‘een beetje in het begin’ wilskracht tonen en erkende dat Roda ook met ruimere cijfers had kunnen winnen. “Mijn wissel was ook dramatisch”, verwees de oefenmeester in gesprek met de Gelderlander naar de invalbeurt van Thomas Buitink voor Guram Kashia. Roda maakte meteen de 0-2. “Het was collectief falen. Ik wil de verontschuldigingen overbrengen naar onze supporters. We hebben niets laten zien.”

Fraser gaat geen strafmaatregelen invoeren. “Ik ben geen beul. We pakken het gewone ritme op. Het is zaak in de komende vijf duels de play-offs te halen. Dan moet alles anders. Dat is wel duidelijk.” Thomas Bruns zat helemaal kapot na de 0-3 nederlaag “We moeten ons als team heel diep gaan schamen”, vertelde de middenvelder, die mocht invallen. “Dit had ik van tevoren natuurlijk totaal niet bedacht. We hebben niet eens een kans gehad over negentig minuten. Het was vandaag echt heel slecht en dan druk ik mij nog heel zachtjes uit.”

Het is ook maar afwachten of de play-offs om Europees voetbal gehaald gaan worden, al heeft Bruns daar nog wel vertrouwen in. “We hebben een goed team, maar laten het nu totaal niet zien. Of dit een incident was? Het liefst zou ik zeggen van wel.” In gesprek met dezelfde omroep maakt ook Fraser duidelijk zich geen zorgen te maken. “We moeten eerlijk zijn naar elkaar, het is heel wisselvallig. Als wij die play-offs willen bereiken moeten we de komende wedstrijden anders benaderen dan vandaag.”

“En in die play-offs moeten we ook duidelijk anders spelen. Maar nee, ik maak me geen zorgen. Dat past niet bij trainers, ook niet bij mij.” De 0-3 van Dani Schahin, tien minuten voor tijd, was voor veel Vitesse-fans het teken om het stadion al te verlaten. Zij misten daardoor hoe Mikhail Rosheuvel voor een vrijwel leeg doel nog de paal raakte.

Voetbalzone / foto’s SV

Hoofdsponsor: