26 juni 2012 In de media

‘Plovdiv leeft al bij supporters’

Lokomotiv Plovdiv is de te­genstander van Vitesse in de Europa League. Da’s veer­tig uur in de bus voor een uitwedstrijd. Vliegen kan ook, maar is niet goedkoop.
Zijn telefoon stond niet meer stil nadat de UE­FA gistermiddag in de Zwitserse stad Nyon Vitesse in de tweede voorronde van de Europa League koppelde aan het Bulgaarse Loko­motiv Plovdiv. „Het leeft enorm bij de supporters”, zegt Paul Kos­ter.

Hij is namens de Supportersvereni­ging Vitesse verantwoordelijk voor het vervoer naar uitwedstrijden. Ook als die meer dan tweedui­zend kilometer Oost-Europa in gaan, zoals op donderdag 19 juli.

Dan staat de uitwedstrijd in Bulga­rije op het programma, een week later is de return in Arnhem, tien jaar na de laatste Europese wed­strijd, tegen Liverpool FC.

De grote vraag onder de aanhan­gers van de geel-zwarten is of de supportersvereniging een reis naar Bulgarije gaat organiseren. „Ik ben ermee bezig”, zegt Koster. Een bus­trip heeft hij al uitgesloten. „Het is duur, en je bent veertig uur onder­weg.” Of vliegen een optie is, wordt nu onderzocht.

Of het allemaal gaat lukken, is ook afhankelijk van het aantal kaarten dat Vitesse uit Bulgarije krijgt voor de Arnhemse aanhang. Een woord­voerder van de club verwacht daar snel duidelijkheid over, maar die was er gisteren nog niet. De speel­stad wordt in elk geval niet Plov­div, maar Sofia.

Het duel zal worden gespeeld in het stadion van Levski Sofia, weet Koster al. „Het stadion van Loko­motiv Plovdiv wordt momenteel verbouwd namelijk.” Voor de sup­porters van Vitesse is dat een voor­deel. Sofia, de hoofdstad van Bul­garije, is per vliegtuig een stuk be­ter bereikbaar dan Plovdiv, de tweede stad van het land.

Gelderlander

Hoofdsponsor: