18 februari 2017 In de media

’Alles uit de kast tegen Ajax’

Met Milot Rashica heeft Vitesse nog een echte, klassieke rechtsbenige rechtsbuiten in huis. Dat belooft wat voor het duel met Ajax, want ook trainer Henk Fraser beseft dat zijn groeibriljant een van de belangrijkste wapens in zijn elftal is.
„Ik zal de zwaktes van Ajax proberen bloot te leggen”, zegt Rashica, in Arnhem omgeturnd van een linker- in een (voornamelijk) rechteraanvaller. „Dribbelen, acties maken, assists geven. Daar leef ik voor. Ik ga alles uit de kast halen.”

Vitesse kende een goede serie na de winterstop, elimineerde Feyenoord in de KNVB-beker, maar blameerde zich vorige week tegen Willem II (0-2). Die mispeer verandert niets aan het zelfvertrouwen van Rashica. „Wij hebben gewoon een goed team. Als we zo spelen als tegen Feyenoord kunnen wij van iedereen winnen. Dus ook van Ajax. In de ArenA verloren we met 1-0, maar hadden we ook genoeg kansen om te scoren.”

Ricky van Wolfswinkel
Tegen zijn oude trainer Peter Bosz hoopt de 20-jarige Kosovaar clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel weer in stelling te brengen, ondanks de pesterijtjes van zijn ervaren ploeggenoot. „Zijn oma heeft er vier uur over gedaan om deze sweater te breien voor hem”, wijst Van Wolfwinkel naar de trui van Rashica. Om er snel aan toe te voegen: „Maar hij is wel de beste speler van Vitesse.”
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: