7 augustus 2018 In de media

’Bekerheld Ricky liep vaak te klooien bij Vitesse’

Maikel van der Werff en Ricky van Wolfswinkel wonnen ruim een jaar geleden niet alleen samen de KNVB-beker bij Vitesse, ze vormden ook nog eens een gouden koppel voor de sfeer binnen de selectie.
De centrale verdediger vindt het mooi zijn maatje terug te zien in de derde voorronde van de Europa League.

„Hoe groot is nou de kans dat je toevallig tegen hem speelt?”, lacht Van der Werff. „We zijn nog steeds goede vrienden, hebben bijna dagelijks contact. Nu helemaal. We liepen wel vaker een beetje te klooien en dollen met iedereen, ja. Voor de club is het ook leuk dat hij even terugkomt. Hij is wel echt een held hier natuurlijk na het seizoen met zo’n bekerfinale.”

In de clinch

Van der Werff is blij dat de man die in Basel doorging met scoren (11 goals in 15 basisoptredens), maar door een blessure tussen wal en schip kwam, onder de nieuwe trainer weer speelt. Al is het als rechtsbuiten. „Ik zei al: zorg nou maar dat je in de spits staat”, zegt Van der Werff, die donderdag waarschijnlijk start. „Dan zou je negentig minuten met elkaar in de clinch liggen en heb je natuurlijk wel even contact. Maar dit vind ik ook mooi voor hem. Hij blijft een echte goaltjesdief, eentje waarvoor we moeten opletten, bij een Basel dat in een moeilijke fase lijkt te zitten.”

„Als Maikel maar geen linksback staat, dan moet ik hem door de benen spelen”, zegt Van Wolfswinkel. Dat mag hij waarschijnlijk proberen bij Alexander Büttner, die hij al kent vanuit de jeugdopleiding.
 

Afbeeldingsresultaat voor wolfswinkel vitesse.og
TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: