17 februari 2012 In de media

“Onhandige reactie op een uitspraak”

De Supportersvereniging Vitesse heeft technisch directeur van Vitesse Ted van Leeuwen gevraagd hoe zijn uitspraak over Theo Janssen en vooral FC Arnhem aan de supporters valt uit te leggen.

"Ik ben blij dat je belt. Dan kan ik tenminste uitleg geven. De rest belt vaak niet en dan ben ik overgeleverd aan wat een journalist schrijft."

"Ik ben gevraagd naar de reden waarom Theo Jansen niet naar Arnhem komt. Ik heb verteld dat onze selectie rond is en ons budget om spelers aan te trekken ook een limiet kent. De grens voor dit seizoen is behaald. Bovendien hebben wij tien spelers voor drie posities waaronder Davy Pröpper, Marco van Ginkel, Wimilio Vink en ook nog Nicky Hofs. Wij willen onze talenten niet in hun ontwikkeling beperken."

"Theo is een uitstekende speler, maar voor ons als technische staf is zijn komst geen moment onderwerp van gesprek geweest. Bovendien heeft Theo zich zelf recent in de media laten weten dat het niet aan de orde is."

"De journalist vroeg of het feit dat Theo een Arnhemmer is nog een criterium is. Daar heb ik ontkennend op geantwoord. Het heeft natuurlijks iets extra’s, maar wij kijken naar de balans in het team tussen ervaring en talent en of een positie al dan niet voldoende is ingevuld. ‘Dus geen FC Arnhem?’, gaf de journalist vervolgens aan. ‘Nee, inderdaad geen FC Arnhem’, heb ik daar lachend op geantwoord, ervan uitgaande dat hij een grapje maakte. Vervolgens lees ik het de volgende dag als mijn quote in de krant!"

"Ik heb Theo Janssen hoog zitten en Vitesse is een Arnhemse club. Jammer dat het zo in de media terecht kwam. Een reactie op een onhandige grap wordt nu onhandige uitspraak. Tja, zo gaan die zaken", volgens Van Leeuwen.

 

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: