11 juni 2018 In de media

Özgür Aktas versterkt Jong Vitesse

Özgür Aktas heeft maandagmiddag op Papendal een tweejarig contract, met een optie voor nog een seizoen, ondertekend. Aktas sluit komend seizoen aan bij Jong Vitesse.
Aktas is een oude bekende. De 21-jarige centrale verdediger speelde tussen 2012 en 2015 drie seizoenen in de Vitesse Voetbal Academie, voordat hij in 2015 de overstap maakte naar NEC. Drie seizoenen later keert de verdediger dus weer terug op het oude nest.

Aktas over zijn terugkeer: “Ik vind het heel erg leuk om weer terug te zijn. Nadat ik hier in de O16, O17 en O19 heb gespeeld, ben ik naar NEC gegaan om minuten te maken en door te ontwikkelen. Nu keer ik terug op het oude nest. Het is een warme club en ik ken nog veel trainers en spelers, waaronder Anil Mercan, Joris Klein-Holte en Stef Brummel. Elke kans die ik krijg wil ik gelijk grijpen. Mijn doel is om zo snel mogelijk het stadion te halen. Daarvoor ga ik elke dag hard en extra trainen. Ik ga er alles aan doen om mijn doelen te bereiken.”

Jong Vitesse werd dit seizoen kampioen in de Derde Divisie. Daardoor komt de ploeg van trainer Joseph Oosting volgend seizoen weer uit in de Tweede Divisie. Al eerder verlengden Anil Mercan, Martijn Berden en Sven van Doorm hun contract. Van Doorm komt volgend seizoen echter op huurbasis uit voor Telstar. Gino Bosz (Go Ahead Eagles) en Julian Calor (SC Cambuur) hebben de beloftenploeg na het kampioenschap verlaten.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: