27 mei 2019 In de media

Ødegaard wacht emotioneel afscheid bij Vitesse

Hij stond vandaag met een grote glimlach op het trainingsveld bij Vitesse. Maar dat was dan ook meteen de laatste keer. Martin Ødegaard neemt morgen na de wedstrijd tegen FC Utrecht, in de finale van de play-offs om Europees voetbal, afscheid van de Arnhemse club. En daar kijkt de Noor best tegenop.
'De wedstrijd morgen is dan de allerlaatste in het geel en zwart. Dat wordt wel een speciale dus. Ik had hier een geweldige tijd en het is jammer dat het nu over is. Het was een goed jaar voor mij en als we de play-offs winnen, dan is het ook voor het team een goed jaar. Maar het is zonde dat het klaar is na morgen.'

Ødegaard kwam naar Vitesse om zichzelf te ontwikkelen als voetballer. Dat deed hij ook. De Noor was in sommige wedstrijden briljant en nam Vitesse vaak bij de hand. Hij werd zelfs uitgeroepen tot Gelders speler van het Jaar (én Vitesse-speler van het Jaar door de Vitesse-supporters; Red.). Nu hij zich zo ontwikkeld heeft, zal hij afscheid gaan nemen van Vitesse. Grote clubs, waaronder Ajax, hebben de middenvelder op een verlanglijstje staan.

'Nog één show'
'Ik ga het team, de staf en de mensen hier bij de club echt missen. Ze waren dit seizoen geweldig voor mij. Ik hoop dat ik morgen nog één show voor ze kan opvoeren, dat verdienen ze wel. Daarnaast vind ik ook dat wij het verdienen om de play-offs te winnen. We werden vijfde in de competitie, dus we waren de beste van alle teams die nu in de play-offs zitten. We moeten het morgen afmaken en iedereen wat te feesten geven hier', stelt de Noor.

En daarna stapt Ødegaard het veld af. Hoe dat zal zijn weet hij nog niet. 'Ik vind het moeilijk om te voorspellen wat er in mijn hoofd omgaat. Maar het wordt een emotioneel moment. Maar hopelijk kan het na een winstpartij met een grote glimlach zijn.'

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: