8 juli 2018 In de media

Eduardo bij Vitesse: We moeten Europa League in

Vitesse heeft met Eduardo Dos Reis Carvalho, kortweg Eduardo, een zeer ervaren doelman in huis gehaald. De huurling van Chelsea heeft een missie. ,,Wij moeten de groepsfase van de Europa League bereiken.”
Eduardo (35) moet bij Vitesse de concurrentiestrijd aan met vooral Remko Pasveer. De 35-voudige Portugese international komt over vanuit Londen, waar hij twee jaar niet heeft gespeeld.

,,Ik was reserve bij Chelsea”, reageert Eduardo. ,,Maar ik heb natuurlijk wel onder weerstand getraind. En ik heb ook wel wat vlieguren gemaakt (bij onder andere Braga, Beira Mar, Genua, Basaksehir en Dinamo Zagreb, red.). Dat ritme is er snel weer. Daarvan ben ik overtuigd.”

Vitesse was al snel in beeld bij Eduardo. Nadat hij een nieuw, eenjarig contract tekende bij Chelsea, werd de huurdeal beklonken. ,,De verhalen over Vitese waren goed”, zegt de Portugees. ,,De beslissing was ook zo genomen. Ik hoop mijn ervaring over te kunnen brengen op de groep.”

Eduardo spreekt zijn talen. Dat is naast Portugees ook Italiaans, Kroatisch, Turks en Engels. Hij denkt ook internationaal. ,,De Europa League is heel erg belangrijk voor de club. We moeten er snel staan.”

Vitesse begint op 26 juli aan de Europese campagne. Dan is de eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League. Uiteindelijk moet de Arnhemse club zich dor drie rondes vechten voor een plek in de groepsfase van het toernooi. 

Gelderlander / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: