20 juni 2016 In de media

Edward Sturing assistent-trainer A-selectie

Edward Sturing gaat onderdeel uitmaken van de technische staf van de A-selectie.
De geboren Apeldoorner wordt vanaf komend seizoen assistent-trainer bij het vlaggenschip. De 53-jarige Sturing was afgelopen seizoen actief als prestatie- en talentencoördinator binnen de Vitesse Voetbal Academie. Ook zat hij op de bank bij wedstrijden van Jong Vitesse. Sturing tekent een contract voor drie jaar.

Sturing over zijn nieuwe rol: “Het afgelopen seizoen heb ik erg genoten van mijn rol als prestatie- en talentencoördinator. Vijf spelers uit de voetbalacademie hebben afgelopen seizoen hun debuut gemaakt in de A-selectie. Ook sluiten er een aantal jeugdspelers volgend jaar aan bij de hoofdmacht. In mijn rol blijf ik de toptalenten begeleiden om de stap naar de A-selectie succesvol te maken, al wordt mijn kerntaak het assistentschap bij het eerste elftal. Ik kijk er erg naar uit om als assistent-trainer bij het eerste elftal mijn steentje te kunnen bijdragen aan de toekomst van mijn club. Na al 23 jaar werkzaam te zijn bij Vitesse heb ik weer erg veel zin in deze nieuwe uitdaging.” 

Technisch directeur Mo Allach vertelt over de nieuwe functie van Sturing: “Edward heeft ruime ervaring als trainer, heeft de juiste energie en hij weet wat er bij de A-selectie nodig is. Zijn kerntaak is het assistentschap bij het eerste elftal en hij blijft een belangrijke schakel tussen de eerste selectie, beloften en voetbalacademie. Die rol past uitstekend bij de visie van Vitesse om continu oog te hebben voor de eigen voetbalacademie. Wij zijn blij dat Edward doorschuift naar het eerste elftal.”

Met 295 competitiewedstrijden voor de geel-zwarten in de benen, mag Sturing met recht een Vitesse-icoon genoemd worden. Naast voetballer was hij in Arnhem eveneens jeugdtrainer, assistent-trainer, hoofdtrainer en hoofd opleiding. Die laatste functie vervulde hij ook in Eindhoven bij PSV. Ook werkte Sturing twee jaar bij het Turkse Gençlerbirliği SK. Onlangs werd bekend dat de Noord-tribune in GelreDome vanaf komend seizoen de Edward Sturing-tribune (Noord) gaat heten.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: