22 december 2023 In de media

Edward Sturing blijft aan als hoofdcoach van Vitesse

Clubicoon Edward Sturing blijft ook in de tweede seizoenshelft aan als hoofdcoach van Vitesse, samen met assistenten Nicky Hofs en Tim Cornelisse. Daarmee komt er een einde aan de interim-periode. De drie hebben een contract getekend tot aan het einde van het seizoen.

Edward Sturing nam in november het stokje over van Phillip Cocu en werd tot de winterstop aangesteld als interim-hoofdtrainer van Vitesse. De Apeldoorner stapte daarmee voor de zevende keer in als (interim)-coach. Twee van de tot nu toe gespeelde wedstrijden onder zijn leiding werden gewonnen. Beide keren thuis: Heracles (2-0) en sc Heerenveen (1-0).

Met name de laatste wedstrijd tegen sc Heerenveen was een opsteker. “Als je dit brengt, wat we donderdag gebracht hebben, dan zit het erin om na de winterstop punten te gaan pakken”, aldus Sturing na die wedstrijd vooruitblikkend op de tweede seizoenshelft.

Technisch directeur Benjamin Schmedes is blij dat de clubman Vitesse nog eens wil helpen: “In de situatie waarin we zitten, vraagt het werk ontzettend veel van een trainer. Het is te prijzen dat Edward aan boord blijft als coach en er alles aan wil doen om Vitesse in de tweede seizoenshelft naar een hogere plek op de ranglijst te krijgen. Dat zal niet gemakkelijk worden, maar de gesprekken die we hebben gevoerd vormen een stevige basis.”

Ook Sturing is blij met de verlenging bij ‘zijn’ Vitesse: “Ik ben dag en nacht met de club en het team bezig. Dat heeft grote impact, maar ik wil Vitesse helpen. Het is zaak dat we uit het dal kruipen en ons in de tweede seizoenshelft verder herpakken. Samen met het team gaan we in ieder geval ons uiterste best doen!”

Met de verlenging van Sturing, Hofs en Cornelisse blijft de situatie op de Vitesse Voetbal Academie ongewijzigd. De komende tijd zal gebruikt worden om ook daar verdere invulling aan te geven.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: