26 juli 2016 In de media

Edwin Petersen nieuwe hoofd Vitesse Voetbal Academie

Edwin Petersen wordt de nieuwe hoofd Vitesse Voetbal Academie. Petersen komt over van de KNVB waar hij onder meer trainer was van Oranje O16, assistent-trainer bij Oranje O19 en manager talentontwikkeling. Hij tekent voor drie jaar in Arnhem.
Petersen over zijn rol bij Vitesse: “In de gesprekken met Vitesse viel gelijk op dat de manier van voetballen en de manier van werken in de organisatie is verankerd. De club heeft goed voor ogen hoe Vitesse moet spelen en hoe spelers en trainers zich moeten ontwikkelen om bij te dragen aan de resultaten. Op dat fundament wil ik verder borduren. Daarnaast probeer ik, met mijn ervaring, de veelal jonge jeugdtrainers verder te laten ontwikkelen. Ik heb er zin in om bij deze club, met een duidelijke visie en fantastische faciliteiten, te werken aan een succesvolle toekomst.”

Technisch directeur Mo Allach over Petersen: “De organisatie, visie en structuur van de voetbalacademie staat. We willen de ingezette koers nu verder uitdiepen. Edwin wordt daarbij een belangrijke schakel. Eén van de focuspunten wordt om de trainers verder te laten ontwikkelen in de trainingsleer en –methodiek. Met Afke van de Wouw lopen er al coachingstrajecten en met de komst van Edwin worden de jeugdtrainers op voetbaltechnisch en –tactisch vlak ook uitgedaagd om stappen te blijven maken. Wij kijken uit naar de samenwerking met Edwin, die door zijn jarenlange staat van dienst ook over een uitgebreid netwerk beschikt.”

Petersen werkte jarenlang voor de KNVB, waar hij onder meer trainer was van nationale jeugdelftallen, talentbegeleider en talent coach. Ook werkte Petersen voor de jeugdopleiding van PSV en was hij assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding bij het Canadese FC Edmonton. Petersen volgt in Arnhem Gerry Hamstra op, die onlangs de club na zeven jaar verliet om als technisch manager bij sc Heerenveen aan de slag te gaan.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: