21 juni 2022 In de media

Edwin Zoetebier en Marink Reedijk blijven onderdeel van technische staf

Keeperstrainer Edwin Zoetebier en assistent-trainer Marink Reedijk behoren ook komend seizoen tot de technische staf van Vitesse. De samenwerking met de twee stafleden is verlengd, in beide gevallen tot de zomer van 2023.

“We zijn zeer tevreden over de bijdragen van Edwin en Marink en wilden hun aflopende contract dan ook graag verlengen”, zegt technisch directeur Benjamin Schmedes over het aanblijven van Zoetebier en Reedijk. “De verantwoordelijkheid van Marink wordt komend seizoen groter dan in het afgelopen jaar, waarin hij zich naast zijn reguliere taken als assistent-coach nadrukkelijk heeft gefocust op de standaardsituaties. Dit heeft mede te maken met het feit dat Nicky Hofs weer hoofdcoach van Vitesse Onder 21 wordt. Nicky blijft echter wel betrokken bij het eerste elftal, waardoor hij een ideale brug vormt tussen de Vitesse Voetbal Academie en de hoofdmacht. Ook Edwin zal de connectie tussen het eerste elftal en de opleiding versterken, door zich ook deels te ontfermen over de jeugdkeepers”, aldus Schmedes. Met deze bezetting is de technische staf van Vitesse voor het seizoen 2022|2023 compleet.

Zoetebier (52) en Reedijk (30) staan voor hun tweede seizoen bij Vitesse. Daar was Zoetebier voor de opvolging van Rein Baart als keeperstrainer al een goede bekende, aangezien de Noord-Hollander in het seizoen 2000|2001 onder de lat stond in Arnhem. De voormalig sluitpost keepte ruim 350 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal (FC Volendam, Sunderland, Feyenoord, Vitesse, PSV en NAC Breda) en was na zijn actieve carrière ook jarenlang als keeperstrainer actief bij FC Volendam. Reedijk, in het bezit van een Britse PHD in Sports Coaching, heeft een (jeugd)trainersverleden bij Ajax, West Bromwich Albion, KSV Roeselare en de KNVB.

Naast Vitesse 1 heeft ook de Vitesse Voetbal Academie de technische staf van alle jeugdteams rond. Klik hier voor een overzicht en een reactie van academiehoofd Edward Sturing.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: