21 december 2023 In de media

Een nieuw bezoek aan Zeist.

Naar aanleiding van het bezoek van ruim 100 supporters aan de bondsvergadering van de KNVB afgelopen maandag heeft er vandaag een nieuw bezoek aan Zeist plaatsgevonden. De KNVB is haar belofte nagekomen om nog voor de kerst in gesprek te gaan met een afvaardiging van Vitesse-supporters. Bij deze afspraak was een delegatie van supporters aanwezig, een delegatie van de KNVB onder leiding van bondsvoorzitter Just Spee en een delegatie van Vitesse onder aanvoering van algemeen directeur ad interim Peter Rovers.

Tijdens het gesprek zijn opnieuw de frustraties geuit over de gang van zaken en dan met name de trage besluitvorming ten aanzien van de lopende onderzoeken naar enerzijds de overname door beoogd nieuw eigenaar Common Group en anderzijds het onderzoek naar het verleden van de club.

Allereerst heeft de KNVB duidelijkheid gegeven over de tijdslijn van de onderzoeken waarbij is aangegeven dat door verschillende vertragende factoren veroorzaakt door alle betrokken partijen de uiteindelijke start van het onderzoek naar de overname pas begin april 2023 heeft plaatsgevonden. Ondanks dat dit niet de 16 maanden zijn waar altijd over gesproken wordt vinden wij dat dit ook in de afgelopen 9 maanden tot een uitspraak had kunnen leiden.

Ook is wederom herhaald dat de KNVB op geen enkele wijze een oordeel van de onafhankelijke licentiecommissie kan afdwingen of beïnvloeden. Men blijft benadrukken dat de clubs zelf gekozen hebben voor een onafhankelijke commissie waarbij wij wel onze vraagtekens hebben wie deze commissie dan aanstuurt en kan aansporen tot spoedige besluitvorming. Ook de club heeft haar frustratie geuit over de gang van zaken en wijze van communicatie. De KNVB geeft aan bereid te zijn met de clubs in gesprek te gaan over deze structuur. Dat is leuk voor de toekomst maar Vitesse heeft daar op dit moment alleen helemaal niets aan.

Op de vraag wanneer men uitsluitsel verwacht over de verschillende onderzoeken is aangegeven dat men heeft vernomen dat er voor 31 december een uitspraak is over het overnamedossier. Het blijft dus afwachten op dit oordeel. Voor ons is echter de uitspraak over het verleden van de club nog belangrijker aangezien deze uitspraak bepaalt of de aandelen überhaupt overgedragen kunnen worden. Deze uitspraak wordt een aantal weken later verwacht.

In het geval van een positief oordeel ten aanzien van de overname kan de overdracht aan de Common Group pas plaatsvinden na een positieve uitspraak over het verleden.
Wij sluiten onze ogen ook zeker niet voor het feit dat het oordeel over de Common Group ook negatief uit kan pakken. In dat geval is er ruimte voor een beroep maar dat neemt niet weg dat er momenteel vanuit verschillende kanten wordt gesproken over alternatieve oplossingen waaronder het plan Arnhem waar in de media en vanuit de club al eerder over gesproken is. Bij het maken van deze plannen zijn alle geledingen van de club betrokken, zowel intern als extern. Supporters en sponsoren worden hierbij actief betrokken.

Zijn we dus uiteindelijk heel veel wijzer geworden in Zeist en is een uitspraak dichterbij, zeker niet!
Wel zijn we gehoord, is er begrip getoond en de bereidheid uitgesproken om binnen de kaders waarin de KNVB moet opereren mee te denken.
Op het feit dat dit gesprek binnen 3 dagen heeft plaatsgevonden mogen wij als supporters met zijn allen trots zijn, we worden aan alle kanten eindelijk serieus genomen!

Wij blijven in elk geval op alle fronten strijden voor onze club.
Wij zijn Vitesse!

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: