3 augustus 2015 In de media

Een nieuw seizoen: Room de nummer één

Het nieuwe eredivisieseizoen staat op het punt van beginnen. Hoe staat de topvijf van de vorige jaargang ervoor?
De NOS vroeg het aan de trainers en de sleutelspelers. In deze aflevering het verhaal van Eloy Room, de doelman van Vitesse.

Het nieuwe eredivisieseizoen staat op het punt van beginnen. Hoe staat de topvijf van de vorige jaargang ervoor? De NOS vroeg het aan de trainers en de sleutelspelers. In deze aflevering het verhaal van Eloy Room, de doelman van Vitesse. 

De 26-jarige Room heeft lang moeten wachten op een echte kans bij Vitesse. Na een huurperiode bij Go Ahead Eagles keerde hij vorig seizoen sterker terug in Arnhem. Hij had echter nog wel een andere clubman, Piet Velthuizen, voor zich. 

Op 22 november mocht hij in de uitwedstrijd tegen AZ (1-0) dan eindelijk onder de lat plaatsnemen dankzij een blessure van Velthuizen. De buitenkans was welbesteed aan de sluitpost, die de rest van het seizoen in de basis stond. Room is nu de nummer één.

"Het was een moeilijke tijd", aldus Room. "Een sportman wil iedere week spelen en als je geen kans krijgt, is dat frustrerend. Maar ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden. Dat halfjaar bij Go Ahead Eagles heeft me ook heel goed gedaan. Daardoor hield ik vertrouwen."

Concurrentiestrijd

Van concurrent Velthuizen hoeft Room weinig steun te verwachten. Hij omschrijft de relatie als zakelijk. "Hij is ook een sportman, hij wil ook spelen. Maar voor keepers is er maar één plek. Als hij het niet is, ben ik het."

"Piet wil op elke training alles geven en ik ook. Dat is altijd zo geweest, ook toen het andersom was. We komen allebei uit Nijmegen, kennen elkaar door en door, van jongs af aan. Soms gaat het er hard aan toe, maar we hebben wel respect voor elkaar."

De concurrentiestrijd met Velthuizen maakt van Room ook een betere keeper, zo vindt hij. "We maken elkaar beter. Ik voer de druk op hem op en andersom. Dat is belangrijk voor elke voetballer, om iemand achter je te hebben die in je nek hijgt."

Piet wil op elke training alles geven en ik ook. Soms gaat het er hard aan toe, maar we hebben wel respect voor elkaar.

WK met Curaçao

Van internationale ervaring wordt hij ook sterker en die heeft hij. Room is sinds vorig jaar international, niet van Nederland, maar van Curaçao. De weg is nog lang, maar met de nationale ploeg is hij nog in de race voor een plek op het WK van 2018. In de derde kwalificatieronde wacht op 4 en 8 september El Salvador. "Met Curaçao wil ik ook het hoogste bereiken en dat is het WK."
 

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: