1 september 2023 In de media

Een ode aan de veteranen: Het Vitesse Airborne-tenue 23|24

18 september 1944: Een historische tweede dag van ‘Operation Market Garden’. Ten westen van Arnhem landde het zevende bataljon The King’s Own Scottish Borderers op de Ginkelse Heide bij Ede. Negentig procent van de para’s uit het bataljon landden binnen de dropzone. Rond de klok van 17.00 uur begon de opmars richting Arnhem.

Sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, de veteranen rondom de jaarlijkse Airborne-wedstrijd. Opdat we niet vergeten! Dit jaar – op 16 september 2023 – is Vitesse vs RKC Waalwijk de traditionele Airborne-wedstrijd. Een speciale dag waar wij trots op zijn en die steevast gepaard gaat met een uniek Airborne-tenue.

Met trots presenteert Vitesse het nieuwe tenue voor seizoen 2023|2024. Ditmaal staat het tenue volledig in het teken van de landmark ‘Vensters op het verleden’ op de Ginkelse Heide bij Ede. In samenwerking met de gemeente Ede en kledingpartner Robey is het officiële ontwerp van de landmark als basis gebruikt voor dit prachtige Airborne-tenue.

Een tenue vol details

In de terugkerende verticale banen vertegenwoordigen de strepen de draden van de parachutes en de lijnen van de geweerschoten die op de parachutisten worden afgevuurd. In de nek is zowel de tekst ‘Lest we forget’ als ‘Ede, 18 september 1944’ terug te vinden. Refererend naar die specifieke dag op de Ginkelse Heide. Op de rug is de naam van de landmark ‘Vensters op het verleden’ te zien, inclusief één van de vliegtuigen. Vanuit het vliegtuig springt een van de para’s richting het rugnummer. Dit maakt het shirt tot een bijzonder geheel.

Het shirt is per direct te koop en is verkrijgbaar voor 69,95 euro (volwassenen) en 64,95 euro (kindermaten). Klik hier om het shirt te bestellen.

Presentatie Airborne-tenue

Tijdens de officiële opening van de Airborne-maand presenteerde Edward Sturing onder toeziend oog van diverse wethouders en (kinder)burgemeesters het nieuwe tenue bij het Airborne Museum in Oosterbeek.

Eer de veteranen tijdens Vitesse vs RKC Waalwijk

Op zaterdag 16 september om 18.45 uur neemt Vitesse het in de jaarlijkse Airborne-wedstrijd op tegen RKC Waalwijk. Naast het speciale tenue dat gedragen wordt door de selectie, wordt er nog veel meer rondom deze wedstrijd georganiseerd. Nabij de Charly Bosveld-tribune (Oost) kunnen kinderen klimmen en klauteren en uiteraard zijn de Pipes and Drums, abseilers en diverse sfeeracties weer aanwezig.

Klik hier om kaarten te bestellen.

De achtergrond

Al sinds 2007 eert Vitesse, op initiatief van Supportersvereniging Vitesse, de Airborne-veteranen rondom deze jaarlijkse wedstrijd. Dit in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem in september. De activiteiten rondom de Airborne-wedstrijd zijn een eerbetoon aan de ruim 1.700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne War Cemetery in Oosterbeek. Kortom, wees erbij in GelreDome en eer de veteranen.

Opdat we niet vergeten!

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: