8 februari 2020 In de media

Een teleurstellende avond in Groningen

Vitesse heeft vanavond met 1-0 verloren van FC Groningen. Een koelbloedig ingeschoten penalty van Ramon Pascal Lundqvist deed de ploeg van hoofdtrainer Edward Sturing de das om. Daarmee leiden de Arnhemmers de eerste nederlaag van 2020.
Vitesse trad in Groningen aan zonder Matus Bero. De middenvelder moest noodgedwongen versterk laten gaan vanwege lichte hamstringklachten. Patrick Vroegh was zijn vervanger. Daarnaast maakte Sondre Tronstad zijn basisdebuut. Hij vulde de vrijgekomen positie, na het vertrek van Navarone Foor, op het middenveld in.

De ploeg Sturing had het lastig in het Hoge Noorden. De thuisploeg kwam al in de 13e minuut op voorsprong. Oussama Tannane beging een overtreding op Ajdin Hrustic waarop scheidsrechter Martin van den Kerkhof naar de penaltystip wees. Lundqvist benutte de strafschop feilloos: 1-0. Na een kwartier spelen tastte Max Clark mis, waardoor Romano Postema alleen op doelman Remko Pasveer afging. Het schot van Postema was te gehaast en ging over.

Op wat pogingen van afstand na, was Vitesse na een uur spelen het dichtste bij de gelijkmaker. Riechedly Bazoer speelde diep op Tannane, die op zijn beurt aflegde op Armando Obispo. De verdediger schoot echter over. Ook een harde vrije trap van Tannane zeilde over het doel.

Vitesse begon wat meer aan te dringen. Dat leverde onder meer een kopbal op van invaller Jay-Roy Grot, maar zijn poging werd van richting veranderd en ging rakelijks naast het doel. 

Volgende week speelt Vitesse twee thuiswedstrijden. Allereerst komt Ajax op woensdag 12 februari naar GelreDome. Dan wordt er gestreden voor een plek in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Op zondag 16 februari speelt Vitesse om 12.15 uur tegen sc Heerenveen. Tickets voor de thuiswedstrijden scoor je eenvoudig en snel via VITESSE.NL/TICKETS.

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: