27 maart 2010 In de media

Eerbetoon Vitesse aan Piet Velthuizen

Op de dag van de begrafenis van zijn vader Dick, won doelman Piet Velthuizen met van Willem II: 2-1.

De wedstrijd zaterdagavond werd een eerbetoon aan de jonge keeper en zijn overleden vader.

Velthuizen had ervoor gekozen om op de dag van de begrafenis toch het doel van Vitesse te verdedigen. Beide doelpuntenmakers aan Arnhemse zijde (Serginho Greene en Santi Kolk) vierden hun treffer in de armen van de 23-jarige doelman.
Vooraf was er een minuut stilte en de spelers van Vitesse droegen rouwbanden. Op de tribunes hingen twee spandoeken om de getroffen doelman te steunen.

Velthuizen dankte na afloop – met zijn hoofd naar de hemel – vol emoties het publiek. Hij werd ook verkozen tot man van de wedstrijd, hoe kon het anders.
Drie spelers waren zaterdagmiddag eerst naar de begrafenis geweest. Nicky Hofs en Onur Kaya als voetbalvrienden en aanvoerder Rogier Molhoek. Ook de technische staf en een grote delegatie vanuit de club waren in Nijmegen om Velthuizen te steunen.

Tijdens de belangrijke wedstrijd was er aan Velthuizen niets te merken. De 23-jarige keeper speelde uitstekend, maar kon niet voorkomen dat Willem II via Said Boutahar op 0-1 kwam. Een treffer die tegen de verhoudingen in was. Vitesse was veel beter, maar niet scherp in het creëren van kansen. Voor rust stond alleen Nicky Hofs een keer oog in oog met de Tilburgse doelman Maikel Aerts, die de situatie de baas bleef.

Vlak voor rust kwam Vitesse toch op voorsprong door een geweldige knal van Greene. Hij volleerde de bal – weggekopt uit het Tilburgse strafschopgebied – ineens over de kansloze Aerts.
De winnende goal van Kolk in de 78ste minuut was zo mogelijk nog mooier. Amper twee minuten in het veld schoot de getergde invaller met een schitterende volley raak: 2-1.