27 augustus 2021 In de media

Eerste analyse tegenstanders Conference League

Volgens onze coach Letsch zitten we in één van de zwaarst mogelijke poules. Tottenham Hotspur speelde twee jaar geleden nog de finale van de Champions League, een podium waarop Stade Rennes vorig seizoen ook acteerde.

Maar tegelijkertijd zijn dit de wedstrijden voor ons als supporters om naar uit te kijken en vast stiekem al wat vluchten te checken. De afstand naar Roazhon Park thuishaven van Stade Rennes met de auto vanaf Arnhem centraal is via de kortste route 862 km.
Tottenham Hotspur
Op papier is Tottenham Hotspur de sterkste tegenstander van Vitesse in de poulefase. De Londense topclub, in het seizoen 2018|2019 nog finalist in de Champions League, plaatste zich in het afgelopen jaar met een zevende plaats in de Premier League voor de Conference League. Daarin wist de ploeg van coach Nuno Espírito Santo in de play-offs af te rekenen met het Portugese FC Paços de Ferreira (0-1, 3-0). Met Steven Bergwijn staat er één Nederlander bij de Spurs onder contract.

FC Stade Rennes
FC Stade Rennes is eveneens een zeer pittige opponent te noemen. Dat blijkt wel uit het feit dat de nummer zes van het afgelopen Ligue 1-seizoen in de play-offs van de Conference League zéér overtuigend wist af te rekenen met de gerenommeerde Noorse club Rosenborg BK (5-1 over twee duels). Een opvallend detail is dat Vitesse dit seizoen in de persoon van Yann Gboho een speler van Stade Rennes huurt.

NŠ Mura
NŠ Mura is de minder bekende naam van Groep G. De club uit Murska Sobota kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van Slovenië, waar het op doelsaldo (met slechts één doelpunt verschil) nipt NK Maribor voor wist te blijven. NŠ Mura heeft dit seizoen na vijf speelrondes vijf punten gepakt in de Sloveense competitie. In Europa heeft het team van coach Ante Simundza dit seizoen al vier tegenstanders ontmoet. In de voorronde van de Champions League won NŠ Mura van het Noord-Macedonische FK Shkëndija 79 Tetovo, maar verloor het van PFK Ludogorets uit Bulgarije. In de voorronde van de Europa League werd het Litouwse FK Žalgiris verschalkt, maar bleek SK Sturm Graz een maatje te groot in de play-offs.

NŠ Mura kruiste vorig jaar nog in de derde voorronde van de Europa League de degens met PSV. De Eindhovenaren waren destijds, over één wedstrijd, met 1-5 te sterk voor de Sloveense club.


Foto: Familie Pinault, imposante steenrijke kunstenaarsfamilie en eigenaar van FC Stade Rennes. Geschat vermogen 18,7 miljard.

Bron: SV-Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: