26 januari 2022 In de media

FC Twente – Vitesse moet worden verplaatst na nieuwe coronamaatregelen

Volgende week zaterdag staat de kraker in de subtop op het programma: FC Twente – Vitesse. Het is de wedstrijd tussen de nummers vier en zes van de ranglijst. De wedstrijd staat ingepland om 21:00 uur, maar door de nieuwe coronamaatregelen moet deze wedstrijd worden verplaatst. Volgens premier Mark Rutte moet elke sector zich hieraan houden, ook de evenementensector waaronder het voetbal valt.

Grote evenementen, waaronder de voetbalwedstrijden, moeten dus uiterlijk om 22:00 uur zijn afgelopen. Dit houdt in dat de wedstrijd FC Twente – Vitesse moet worden vervroegd naar een eerder tijdstip of in het meest extreme geval naar een andere dag. De verwachting is dat die laatste optie als laatste redmiddel zal worden gezien.

Het is nu afwachten wat de KNVB en ESPN gaan doen met de wedstrijd van FC Twente. 21:00 uur is in geen enkel geval een optie voor de club. Bij de wedstrijd mogen ook weer supporters plaatsnemen op de tribune. Besloten door het kabinet is dat een derde van het stadion mag worden gevuld.

Bron: TwenteInsite / Foto's: SV

Hoofdsponsor: