29 juli 2016 In de media

Eerste training in Newcastle

Een dag nadat de transfer van Ricky van Wolfswinkel werd afgerond, vertrok de staf en selectie naar Newcastle om zich voor te bereiden op de oefenwedstrijd vs Newcastle United van zaterdagmiddag.
Vrijdagochtend vertrokken 24 spelers en de stafleden met de spelersbus naar Schiphol. Vanaf daar werd gevlogen naar Newcastle Airport. Rond 13.00 uur Engelse tijd landde Vitesse na een voorspoedige vlucht in het noorden van Engeland.

Nadat er was ingecheckt in het hotel stond om 16.15 uur lokale tijd een training op het programma. Op één van de prachtige velden van de trainingsaccommodatie van de jeugdopleiding van Newcastle United, ging de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser aan de slag.

Keeperstrainer Raimond van der Gouw, jarenlang keeper in de Engelse Premier League, liep collega keeperstrainer Chris Terpcou tegen het lijf. Een hartelijke en spontane ontmoeting volgde.

Omstreeks 16.15 uur stapte ook kersverse aanwinst Van Wolfswinkel het veld op. Aan zijn zij doelman Eloy Room. Beiden kennen elkaar nog uit hun gezamenlijke tijd in de Vitesse Voetbal Academie..

Na een rondo werd een pass- en trapoefening gedaan. De doelmannen gingen met keeperstrainer Van der Gouw aan de slag, terwijl Maikel van der Werff met lichte klachten een deel van de training los van de groep afwerkte. De training werd afgesloten met een groot positiespel en een partijspel.

Zaterdagmiddag speelt Vitesse de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Op St. James Park nemen de geel-zwarten het op tegen Newcastle United. Een week later start de Eredivisie weer. Vitesse neemt het zaterdagavond 6 augustus in een uitwedstrijd op tegen Willem II (aanvang 19.45 uur).
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: