28 april 2020 In de media

Einde seizoen 2019|2020

Vorige week dinsdagavond velde onze Minister-President Mark Rutte het lot over de Eredivisie; geen betaald voetbal tot 1-9-2020. Daaropvolgend bepaalde de KNVB afgelopen vrijdag, na een bijzondere stemmingsronde, dat de laatste tussenstand tevens de eindstand is.
Vitesse eindigt 7e, geen Europees voetbal en een hele lange zomerstop met een onduidelijke start van seizoen 2020/2021. Ondanks de enorme teleurstelling voor ons als supporters, snappen we dat de volksgezondheid nu voor gaat. 

Vrijdagavond hebben wij met het bestuur van de SV een video call gehouden om het “wat nu?” te bespreken. Wij hadden de afgelopen tijd nog rekening gehouden met een kleine kans dat we wellicht na 1 juni alsnog een afsluitend event kunnen houden zoals de vooruit verschoven Vitesse pub Quiz, maar helaas gooit dit besluit ook voor ons als SV het boek van seizoen 2019/2020 dicht.

Speler van jaar verkiezing
Dat betekent dat wij traditiegetrouw samen met jullie de speler van het seizoen willen gaan bepalen. De poll staat online, dus we nodigen eenieder uit te stemmen. Dat kan via de volgende link: https://bit.ly/2W0OJ5A

Home
We zijn wel blij dat we de laatste weken hebben kunnen bijdragen, door ons Home beschikbaar te stellen aan de Gemeente Arnhem, als Coronateststraat voor de zorgmedewerkers. Dit loopt nog steeds goed en het nauwe overleg met de Burgemeester en zijn collega’s bij de Gemeente Arnhem, is goed voor de onderlinge band, wat uiteraard straks ook in normalere tijden belangrijk is. Het voelt in ieder geval goed iets te kunnen doen in deze tijd.

Bosko Bursac
Hoe moeilijk het ook manoeuvreren is in deze tijden, merkten we onlangs toen onze held Bosko Bursac heen was gegaan en we gevraagd werden door de familie om mee te werken aan een eerbetoon. Helaas was het gezien de huidige regelgeving niet mogelijk een oproep te doen aan supporters om hier aan deel te nemen. Om toch gehoor te geven aan deze oproep is er in kleinere kring door de SV en een aantal andere groepen, een erehaag van ruim 30 man met pyro, een mooie bijdrage geleverd aan het afscheid. Ook hebben we een condoleanceregister geopend waar men een laatste woord kon richten aan Bosko en nabestaanden… Bosko rust zacht…

Zwart op Geel
Zoals jullie waarschijnlijk hebben gelezen, was de Zwart op Geel die onlangs op jullie deurmat is gevallen, de laatste van dit seizoen. Deze editie was al dunner, vanwege het lage aantal advertenties en nummer 6 zit er helaas dit seizoen niet meer in. Ik wil daarom van de gelegenheid gebruik maken om Willem Andrée te bedanken voor 10 jaar lang hoofdredacteurschap van ons clubblad! Dit hadden 60 edities moeten zijn, maar het zijn er 59 geworden… Willem, wat een enorm mooi aantal, bedankt en het ga je goed. Ondertussen zijn we drukdoende met de opvolging van Willem. 

Seizoen 2020/2021
Zoals gezegd hebben we een lange zomerstop nu. Die kunnen we zien als een lange nasleep van afgelopen seizoen, of een hele lange aanloop naar het volgende seizoen. Wij kiezen voor dat laatste. We gaan de tijd benutten om onze plannen voor komend seizoen uit te rollen. In mijn volgende schrijven, zal ik er meer over vertellen. Voor nu dank ik namens het gehele bestuur alle vrijwilligers en leden voor het mogelijk maken van afgelopen seizoen, dit seizoen zullen we nooit vergeten. Zorg voor elkaar en kom gezond weer terug zodra dat kan. 

Met Geel-Zwarte groet,

Roderik van Veelen
Voorzitter SV Vitesse

Supportersvereniging Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: