18 maart 2024 In de media

‘Eindelijk goed nieuws uit Arnhem: Vitesse strikt gedroomde crisismanager’

Vitesse heeft zijn gedroomde crisismanager binnen. Paul van der Kraan is bereid om de Arnhemmers onder voorwaarden te adviseren, melden De Telegraaf en De Gelderlander.

Van der Kraan gaat bij Vitesse de directie adviseren, klinkt het. De zeventigjarige bestuurder zwaaide in februari af als algemeen directeur van FC Twente, waar hij werd opgevolgd door Dominique Scholten. In Enschede is Van der Kraan nog actief als adviseur van Scholten, toch gaat hij een soortgelijke functie bekleden bij Vitesse. ‘In zijn ogen conflicteert dit niet met elkaar’, klinkt het.

In Arnhem neemt Van der Kraan de positie over van Peter Rovers, die per 1 april vertrekt als algemeen directeur. Met een nog op te richten managementteam moeten de lijnen uitgezet worden bij Vitesse en moet ‘de crisis te lijf worden gegaan’. Sinds de bekendmaking van het vertrek van Rovers gold Van der Kraan al als topkandidaat om Vitesse te helpen. Tussen 2004 en 2012 was hij ook al werkzaam in het Gelredome.

Bij Vitesse staat Van der Kraan voor een loodzwaar karwei. De licentiecommissie van de KNVB heeft de overname van Coley Parry en de Common Group afgewezen, terwijl er nog een onderzoek loopt naar de Russische banden van Vitesse. Het Ministerie van Economische Zaken heeft daarom aangeklopt in Arnhem. De proflicentie van Vitesse staat dan ook op het spel.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: