13 juli 2011 In de media

Eindstand FC Augsburg – Vitesse 0 – 1

Vitesse heeft het eerste oefenduel tijdens het trainingskamp in Duitsland gewonnen. Augsburg, dat naar de Bundesliga is gepromoveerd, werd met 1-0 verslagen.

Vitesse wint met 1-0 van Augsburg

Het doelpunt was van Wilfried Bony. Hij scoorde op slag van rust, met een fraaie lob. Een vrije trap van Alexander Büttner belandde in de eerste helft tegen de lat. Na rust hield doelman Eloy Room Vitesse op de been. De Arnhemmers speelden redelijk, maar leden opvallend veel balverlies.

Beginopstelling: Room; V/d Struijk, Kashia, Daniels, Büttner; Vink, Pröpper, Hofs; Chanturia, Bony,Jenner.

Vitesse wint nipt van Augsburg met oranje tintje

Vitesse heeft op Duitse bodem in een oefenduel FC Augsburg met 1-0 verslagen. Wilfried Bony (foto) was namens de Arnhemmers de doelpuntenmaker.

De Ivoriaan zette op slag van rust Vitesse op voorsprong. Zijn trefzekere lob bleek later het enige doelpunt. Aan de zijde van Augsburg konden Paul Verhaegh (voormalig Vitesse), Lorenzo Davids en Marcel de Jong de nederlaag niet voorkomen.

Bij Vitesse maakte stagiair Clayton Daniels een goede indruk. De centrale verdediger – eigendom van Ajax Cape Town – speelde negentig minuten. Eerder werd de Zuid-Afrikaan bij Ajax afgetest. Trainer John van den Brom en de technische staf van Vitesse beslissen pas later of Daniels in aanmerking komt voor een contract.

Het oefenduel van Vitesse stond in het teken van het trainingskamp in het Zuid-Duitse Bad-Gögging. Daar bereidt de formatie van Van den Brom zich voor op de competitie.