27 februari 2010 In de media

El Hamdaoui helemaal terug

Mounir El Hamdaoui heeft AZ hoogst persoonlijk drie punten bezorgd tegen Vitesse.
De spits van de Alkmaarders scoorde alle drie de doelpunten. De topscorer van het afgelopen seizoen in de eredivise verhoogde zijn productie van dit seizoen daarmee tot twaalf treffers. AZ bleef voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen en handhaafde zich op de vijfde plaats van de ranglijst.

AZ domineerde in de eerste helft, maar lange tijd hield Vitesse de nul vast. Na de zwakke vertoning bij Ajax (4-0) waren de Arnhemse verdedigers nu aanvankelijk wel alert, al waren de bezoekers in de afwerking ook onzorgvuldig. Anderhalve minuut voor het rustsignaal liep het alsnog verkeerd af voor de thuisclub. Serginho Greene kon niet bij een voorzet van Moussa Dembélé, diens aanvalspartner Mounir el Hamdaoui joeg de bal in het net. Piet Velthuizen was kansloos.

Kort na de hervatting was El Hamdaoui nog twee keer het eindpunt van een snel uitgevoerde Alkmaarse aanval. Vitesse-trainer Theo Bos protesteerde na de 2-0 dat de Marokkaanse aanvaller buitenspel had gestaan, maar scheidsrechter Pol van Boekel en zijn assistent Hans Olde Olthof wilden daar niets van weten. Na El Hamdaoui’s derde van de avond, zijn twaalfde van het seizoen, was het duel beslist.

Vitesse speelde te lusteloos om in het resterende half uur nog iets terug te kunnen doen. Na de goede vorm in de thuiswedstrijden tegen de titelkandidaten PSV (0-0) en FC Twente (1-2) kwam landskampioen AZ gemakkelijk weg. De Alkmaarders liepen in de slotfase nog wel averij op toen Dembélé na een botsing met Paul Verhaegh met een vermoedelijke hersenschudding moest worden gewisseld.

De Telegraaf

Hoofdsponsor: