15 augustus 2021 In de media

Eli Dasa nog niet in basis tegen PEC, Yapi wel beschikbaar bij Vitesse

Vitesse heeft Eli Dasa zondag vermoedelijk terug in de eerste wedstrijd van het seizoen, bij PEC Zwolle, al komt een basisplaats nog te vroeg voor de Israeliër. Zijn vervanger Romaric Yapi mocht Europees niet spelen wegens een schorsing, maar is nu wel beschikbaar.

Vitesse speelde al twee Europese wedstrijden tegen Dundalk, maar nu begint zondagmiddag ook de competitie voor de Arnhemse ploeg. En daar hebben de Duitsers Markus Schubert en Thomas Letsch zin in. “Ik ben blij dat de competitie nu start. De wedstrijd tegen PEC zal wel een heel andere worden dan tegen Dundalk. Die hadden al 21 wedstrijden in de competitie in de benen, Zwolle geen. PEC speelt ook heel anders dan Dundalk”, stelt trainer Letsch.

Voor doelman Schubert wordt het zijn eerste wedstrijd in de eredivisie. “Ik verwacht zondag vooral aanvallend voetbal. Wat ik leuk vind aan Nederlands is dat er altijd met risico gespeeld wordt. Zo moet voetbal ook gespeeld worden in mijn ogen, dus ik verheug mij ook op de competitiestart.”

‘Ander ritme’

Het wordt voor Vitesse de komende weken druk. Donderdag wachtte Dundalk, zondag PEC Zwolle, donderdag wacht Anderlecht en daarna RKC en weer Anderlecht. “We krijgen een heel ander ritme, daar moeten we nu mee leren omgaan. Maar gelukkig hebben we een hele staf die weet wat we moeten doen. We hebben er niet allemaal ervaring mee, maar we zijn ook geen twintig meer. Dus we weten echt wel wat we moeten doen om iedereen fit te maken en te houden”, vertelt Letsch.

En juist in die drukke weken vindt de trainer het fijn als iedereen terug is. “Eli Dasa kan zondag nog niet starten, maar zit mogelijk wel bij de selectie. Loïs Openda en Romaric Yapi zijn nu wel beschikbaar en niet meer geschorst, dat is een voordeel. Maar daarentegen valt Danilho Doekhi na zijn blessure waarschijnlijk weg”, zo analyseert de trainer zijn selectie.

Dat betekent vooral dat Vitesse achterin problemen heeft. Waarschijnlijk vangt Tomas Hajek de afwezigheid van Danilho Doekhi op. Op rechtsback moet Letsch de keuze maken tussen de goed spelende Manhoef, of Romaric Yapi.

Vermoedelijke opstelling: Schubert, Yapi/Manhoef, Oroz, Bazoer, Hajek, Wittek; Tronstad, Gboho, Bero; Openda en Frederiksen (foto).

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: