1 april 2021 In de media

Ellis Lensen, bestuurslid supportersmagazine Zwart op Geel van de Supportersvereniging Vitesse, stelt zich voor

De komende weken willen wij jullie kennis laten maken met de bestuursleden van de Supportersvereniging Vitesse.

Dit keer: Ellis Lensen bestuurlijk verantwoordelijk voor het supporters magazine Zwart op Geel

Wie ben je.

Ik ben Ellis Lensen. Een geboren en getogen Arnhems meisje, maar tegenwoordig woonachtig in het naastgelegen Westervoort.

Ik ben al mijn hele leven lang fan van voetbal en in het bijzonder Vitesse. Als klein meisje mocht ik nooit op voetbal van mijn ouders. Tot een voetbaltoernooi op de camping begin jaren ‘00. Toen mijn ouders zagen hoe leuk ik het vond, hoe goed ik er in was en met wat aansporing van een ouder van een van mijn camping vriendinnetjes mocht ik alsnog op voetbal. Uiteindelijk ben ik als 11 of 12 jarig meisje alsnog op voetbal gegaan en dit heb ik tot mijn studententijd volgehouden. Daarna was het helaas niet meer goed te combineren.

Wat bindt jou met Vitesse en sinds wanneer?

Vlak nadat ik zelf op voetbal mocht, heb ik samen met mijn moeder ook mijn eerste seizoenskaart genomen. Het eerste jaar zaten wij op Oost. Maar een jaar later zijn wij al naar de Zuid tribune verhuisd en sindsdien nooit meer weggegaan. Een aantal jaren heb ik samen met mijn moeder en zus een seizoenskaart gehad terwijl mijn vader thuis bleef. Hij heeft wat minder met voetbal dan de vrouwen uit zijn gezin. Nu zit ik samen met mijn moeder, haar broer en diens zwager elke week Vitesse aan te moedigen op de tribune (dit was uiteraard voor Corona, toen we nog allemaal naar het stadion mochten).

Waarom de SV en wat is je functie/rol?

Medebestuurslid Raymond Klaassen ken ik vanuit onze studie Rechten en ik ging vaak met hem mee naar activiteiten van de SV. Daarna was ik ook veel na afloop van wedstrijden in het Home te vinden. Toen er op een gegeven moment een plek in het bestuur vrij kwam heb ik mij hier voor opgegeven. Ik was toch al zoveel bij de SV te vinden dat ik mij net zo goed er ook nuttig voor kon maken. Inmiddels zit ik nu ongeveer 4 of 5 jaar in het bestuur. Eerst heb ik een paar jaar het sfeerteam als commissie onder mij gehad. Een van mijn mooiste herinneringen is het mede organiseren van de sfeeracties bij de vorige bekerfinale is. Samen met het sfeerteam en andere supporters die een grootse sfeeractie in de Kuip wilde maken is er maanden lang geschilderd en zijn wij een aantal dagen van tevoren in de Kuip aan de slag gegaan om alle vlaggetjes te maken en op de stoelen neer te leggen en het spandoek op te hangen. Dit waren zeer intensieve dagen. Maar waren het na het winnen van de beker alleszins waard. Dit was een zeer unieke ervaring die ik niet meer zal vergeten. Sinds ongeveer 2 jaar ben ik nu bestuurlijk verantwoordelijk voor ons zes-jaarlijkse magazine Zwart op Geel.

Wat wil je bijdragen?

Ik wil graag bijdragen aan een Supportersvereniging die opkomt voor alle supporters van onze mooie club. Een Supportersvereniging waarbij eenieder zich vrij voelt om aan te sluiten. Een Supportersvereniging die achter haar supporters staat en hem informeert over wat er speelt. Niet alleen zes keer per jaar met een Zwart op Geel waarbij er veel informatieve stukken en amusementsonderdelen rondom de club uitgebracht worden. Maar ook door te schakelen op belangrijke thema’s. Zoals nu bijvoorbeeld de bekerfinale. Ondanks dat het een onzekere tijd is met Corona, doet de SV er alles aan om met de betrokken partijen in gesprek te gaan om te kijken wat er mogelijk is voor supporters in aanloop naar deze – voor ons als club en supporters van deze club – belangrijke dag!

Ellis Lensen bij een Europese wedstrijd van Vitesse

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: