28 april 2021 In de media

Eloy Room staat open voor Vitesse

Voormalig Vitesse-keeper Eloy Room is tevreden bij kampioen Columbus Crew in de Champions League van Noord-Amerika. Hij eindigde vorig seizoen in de top drie van de keepers in de MLS en kreeg de trofee voor de beste redding in de competitie. Room is bovendien de nationale keeper van Curaçao dat vol meedoet voor een WK-ticket in de groep Noord-Amerika.

“Met Curaçao zijn we nog volop in de race voor de WK-kwalificatie. Dat zou wat zijn, een WK meemaken. Maar de MLS is ook groot. Die competitie is de afgelopen jaren echt opgepompt. Hier speel je in enorme stadions. Er wordt na de coronacrisis weer publiek toegelaten. Bij Columbus is dat nog beperkt, maar er zijn staten waar de stadions vol zitten. Komen er meteen 70.000 toeschouwers. Dit is een enorm sportland. Met een echte sportcultuur. De beleving is in sport veel groter dan in Europa.”

Room woont met zijn gezin nu in Columbus en heeft het naar zijn zin in de Verenigde Steten. Maar een terugkeer naar Nederland sluit hij niet uit en Vitesse heeft nog steeds een speciaal plekje in het hart van de keeper. Hij volgt de club op de voet en reageert met regelmaat op artikelen van Vitesse.org of tweets van de supportersvereniging.

Room volgt dus ook de ontwikkelingen met betrekking tot de transfer van Pasveer naar Ajax en staat open voor een gesprek met Vitesse. “Remko Pasveer gaat naar Ajax. Best verrassend, maar ik begrijp hem volledig. Als Ajax komt, zeg je niet snel ‘nee’. Ik zit hier goed op mijn plek, maar als Vitesse komt zal ik dat zeker overwegen. Vitesse blijft mijn club.”
Room staat tot eind december onder contract bij Columbus en is dan transfervrij. Voor een eerdere rentree bij Vitesse moet dus een transfersom worden betaald. Columbus zal hem niet zomaar laten gaan en Eloy Room tempert dan ook de verwachtingen. “Ik ben nu alleen bezig met Columbus”, zegt Room tegen De Gelderlander. “Maar soms kun je een bod niet weigeren. Ik zie wel wat er gebeurt. Als Vitesse zich meldt, is dat zeer interessant.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: