5 april 2020 In de media

Eloy Room: “Ik heb een geel-zwart Vitesse-hart’

Eloy Room ging afgelopen zomer voor het eerst een buitenlands avontuur aan bij Columbus Crew. De MLS-doelman is even terug in Nederland vanwege de zwangerschap van zijn vriendin.
Aletha Leijdelmeijer spreekt Room via Instagram Live over Netflix, zijn nieuwe club, de liefde voor Vitesse en de partybus van Kluivert.Eloy Room kwam net voor de lockdown terug naar Nederland. Zijn club handelde snel om de Nederlandse doelman bij zijn vriendin te kunnen laten tijdens de laatste van de zwangerschap. "Je moest wel toestemming vragen bij de MLS. Dat hebben we toen geregeld. Op dezelfde dag ben ik naar Nederland gevlogen. Dat was net voor de lockdown, dus daar heb ik geluk mee gehad", aldus Room.

Ploeggenoten Vito Wormgoor, Youness Mokhtar zitten nog wel in Amerika. "Ze mogen niet naar het trainingscomplex, iedereen zit thuis en we moeten onszelf fit houden. Eigenlijk zijn de regels daar hetzelfde als hier. Zoveel mogelijk binnen blijven en alleen voor boodschappen mag je wel naar buiten."

De competitie zou eerst in mei hervat worden, maar dat is nog onzeker. "Het is van dag tot dag afwachten of ik nieuws krijg." 

Geel-zwart hart

Columbus Crew heeft geel en zwart als clubkleuren, wat perfect past bij Room gezien zijn tijd bij Vitesse. "Ik heb een geel-zwart hart. Vitesse is de club waar ik begonnen ben, daar heb ik veel aan te danken. De hele jeugdopleiding doorlopen, debuut gemaakt het is een hele mooie club."

"Eigenlijk is Vitesse wel te vergelijken met Columbus Crew. Ze hebben een nieuwe eigenaar gekregen, dat heb ik toen bij Vitesse ook meegemaakt. Er komt een boost bij de club, ze maken stappen, de hele MLS is groeiende."

De partybus van Curaçao

Room verdiende afgelopen zomer met een uitstekend optreden voor Curaçao op de Gold Cup. Hij was één van de eerste spelers uit de Nederlandse Eredivisie die voor interlandcarrière bij Curaçao koos, door toedoen van toenmalig bondscoach Patrick Kluivert.

Room: "Patrick Kluivert had me al een paar keer benaderd en bleef me stalken. Hij wou me er graag bij hebben en zijn plan klopte precies. Ik zag het wel zitten en voor mijn familie was het ook een eer dat ik voor Curaçao uitkwam."

Kluivert had niet alleen invloed op de selectie, maar ook op de spelersbus. "Het is altijd lachen in de bus. Dat heeft Patrick erin gebracht. In eerste instantie hadden we een normale spelersbus zoals iedereen. Toen zei Patrick: 'We moeten wel een beetje die Caraïbische vibe hebben', toen kwam hij met een soort open partybus aan. Als we met die bus door Curaçao rijden dan weet iedereen dat wij er zijn."

Zie hier het interview op film

FoxSports / Foto’s SV

Hoofdsponsor: