14 maart 2015 In de media

Eloy Room: “langer bij Vitesse en mogelijk naar het WK”

Vitesse wil doelman Eloy Room langer binden.
De sluitpost, die in Arnhem in het bezit is van een aflopend contract, bevestigde na het gewonnen duel met AZ vanavond (3-1) in gesprek te zijn met de clubleiding over een langere samenwerking.© anp.

Eloy Room laat weten de eerste gesprekken met de directie van Vitesse achter de rug te hebben. ,,De club heeft aangegeven met mij door te willen. Dus dat is positief'', zegt de keeper. ,,Ik heb ook aangegeven dat ik tevreden ben. Er moeten nog vervolggesprekken komen, maar het ziet er wel goed uit. Het belangrijkste is dat ik nu speel bij Vitesse."    

Daar heeft Room lang op moeten wachten. Hij was jarenlang reservedoelman bij Vitesse achter de onomstreden Piet Velthuizen. De eerste keeper raakte in november geblesseerd aan zijn voet en Room greep daarop zijn kans. De tweede goalie zette een knappe serie neer, waarna trainer Peter Bosz beide doelverdedigers in januari tijdens het trainingskamp in Spanje de nieuwe hiërarchie onder de lat meedeelde.

Room: ,,Voor een keeper is het vaak lastig om erin te komen als je lang niet gespeeld hebt. Toen Piet geblesseerd raakte heb ik een reeks wedstrijden gekeept. Dat ging wel lekker. Uiteindelijk ben ik toch beloond. Dan is het mooi dat je toch de kans hebt gekregen en die gepakt hebt. Piet? Het is voor hem niet eenvoudig. Ik heb ook in die situatie gezeten maar ik moet zeggen dat hij zich heel professioneel opstelt."

Room erkent dat het snel kan gaan in een voetbalcarrière. Hij leek als reservedoelman met aflopend contract al op weg naar de uitgang, maar stevent inmiddels als eerste keeper af op een langer verblijf in Arnhem.
 

En er ligt nog meer moois voor de goalie in het verschiet. Room is door Patrick Kluivert, die nieuwe bondscoach en adviseur van de nationale ploeg van Curacao, benaderd om ook voor zijn vaderland te gaan keepen. Room heeft de knoop nog niet doorgehakt, maar lijkt wel in te gaan op de invitatie van Kluivert. ,,Ze hebben me een uitnodiging gestuurd. Ik heb aangegeven dat ik me eerst wil focussen op de belangrijke wedstrijden van Vitesse, maar het is wel een eer voor mij dat ik voor Curaçao kan gaan keepen."     

Curaçao neemt het aan het eind van deze maand twee keer op tegen Montserrat in een lange kwalificatiereeks richting het WK in 2018. Kluivert is aangesteld om Curaçao naar het eindtoernooi in Rusland te navigeren. Room kijkt uit naar de samenwerking met de oud-international van Oranje. ,,We hebben al met elkaar gesproken en hij zal gewoon voor de groep staan. Ik kijk ernaar uit om met hem te werken. Ik vind het wel een mooi traject en het is ook leuk dat ze daarbij veel spelers uit de Eredivisie betrekken. Het WK in Rusland? Trinidad en Tobago is het ook ooit gelukt, dus zeg nooit 'nooit'.

Voorlopig focus ik me nog gewoon op Vitesse."
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: