21 augustus 2012 In de media

Eloy Room geschorst na rode kaart bij beloften

Eloy Room kreeg maandag 20 augustus tijdens het duel Jong Roda JC vs Jong Vitesse/AGOVV een rode kaart. De tweede doelman van Vitesse is nu geschorst tot de wedstrijd van de beloften tegen Jong Heracles Almelo (maandag 27 augustus) gespeeld is.
Dit betekent dat hij aanstaande zondag niet bij de wedstrijdselectie zit voor de competitiewedstrijd van het eerste elftal vs Willem II.

Beloften verliezen met 3-2
Eloy Room moest maandagavond in Kerkrade al na vijf minuten het veld verlaten. De keeper vloerde buiten het strafschopgebied een speler van Roda JC. Met tien man kwam Vitesse in de 19e minuut door een doelpunt van Darri wel op een 1-0 voorsprong. Een kwartier later maakte de Limburgers gelijk. Nog voor scoorde Roda JC de tweede treffer van de avond.

In de tweede helft liep Roda uit naar een 3-1 voorsprong. In de slotfase van het duel scoorde Valeri Qazaishvili weliswaar twee keer, maar slechts één treffer werd geldig verklaard. Zijn tweede verdween achter de lijn nadat de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd had gefloten. Hierdoor bleef het na 90 minuten spelen bij 3-2. Volgende week spelen de beloften opnieuw thuis in Gendt. Jong Heracles Almelo is dan de tegenstander.

Uitspraak tuchtcommissie KNVB:
Jong Vitesse/AGOVV: E.V. Room wordt uitgesloten van deelname aan competitie-, playoff- en/of bekerwedstrijden van de KNVB, tot de dag, volgende op die, waarop het 2e elftal van zijn club 2 achtereenvolgende competitie-, play-off en/of bekerwedstrijden van de KNVB heeft gespeeld waarvan 1 zodanige wedstrijd voorwaardelijk, zulks met de proeftijd van 1 jaar wegens het op onreglementaire wijze een tegenspeler, die zich in een duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor die scoringskans teniet wordt gedaan tijdens de op 20 augustus 2012 gespeelde wedstrijd Jong Roda JC – Jong Vitesse/AGOVV.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: