23 augustus 2010 In de media

Room is overtuigd van zijn rol als eerste keeper bij Vitesse

Eloy Room is sinds zater­dag eerste doelman van Vitesse, mits de transfer van Piet Velthui­zen naar Hercules Alicante wordt afgerond. Over zijn nieuwe status bestaat bij de jonge doelman (21) geen twijfel.
„Ik ga er vanuit dat ik de kans krijg. Hier heb ik op gewacht. De voorbije seizoenen heb ik laten zien dat ik er stond als ik er moest staan. De trainer heeft mij altijd het vertrouwen gegeven als ik moest spelen en ik ga er vanuit dat ik dat vertrouwen nu ook krijg”, zei de doelman na de 3-0 neder­laag tegen FC Twente, die na een prima eerste uur gestalte kreeg.

Met Room krijgt Vitesse opnieuw een Nijmeegse keeper in het doel. De 21- jarige ‘Gomes van Vitesse’ ( hij lijkt in stijl en qua uiterlijk op de oud- doelman van PSV) groeide op bij de Nijmeegse amateurclubs SCE en Union, voor hij naar de Arnhemse Voetbalschool kwam.

Zijn talent wordt al lang onder­kend, maar met de slechts twee jaar oudere Velthuizen voor zijn neus, was het voor Room maar de vraag hoe snel hij een echte kans zou krijgen. Anderhalf jaar gele­den maakte hij zijn debuut als in­valler tegen Volendam. Sindsdien keepte hij acht competitieduels voor de hoofdmacht, als invaller of in de basis.

„Er is wel een tijd geweest dat ik dacht ‘misschien is het beter voor mijn ontwikkeling als ik word ver­huurd’. Na de blessure van Graaf­land (Ronald, inmiddels vertrok­ken, red.) ben ik tweede keeper ge­worden. Ik heb een paar wedstrij­den gekeept voor Piet en dat is al­tijd goed gegaan”, vond Room, die besloot te wachten nadat het ver­trek van Velthuizen steeds nader­bij leek te komen.

„Het wachten is beloond”, aldus Room, die vrijdagavond laat van keeperstrainer Raimond van der Gouw te horen kreeg dat hij na Ajax ook tegen FC Twente zou kee­pen. „Het is een onrustige tijd ge­weest, rommelig en niet fijn. Maar ik heb mij gewoon geconcentreerd op mijn werk. Piet is Piet en ik ben Eloy, ik moet naar mezelf kij­ken”, zei de 1,88 meter lange doel­man, die in zijn achtste jaar bij Vi­tesse een nieuwe horizon voor zijn neus krijgt na het vertrek van Velthuizen en de komst van de am­bitieuze nieuwe eigenaar van de club, Merab Jordania die de titel wil. „ De ambitie spreekt mij na­tuurlijk wel aan, maar het is wel een grote uitspraak. Landskam­pioen ben je niet één, twee, drie.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: