20 december 2012 In de media

Eloy Room wil meer

Voor Eloy Room was er woensdagavond in Gelre­ Dome aanvankelijk nog wel een belangrijke rol weggelegd tegen de amateurs van topklasser ADO’20.
„Ik moest toch twee keer gestrekt gaan”, lachte de stand-in van Piet Velthuizen na af­loop van de wedstrijd, die na rust op een galavoorstelling uitdraaide en eindigde in 10-1.

„Maar achteraf kun je alleen maar zeggen dat mijn rol bescheiden was”, stelde de 23-jarige doelman, die net als vorig seizoen met rug­nummer 1 speelt, maar tweede keuze is achter Piet Velthuizen. Hij voorkwam met zijn reddingen wel dat de bezoekers in een stuntje konden gaan geloven.

Vitesse bereikte woensdagavond na de derde confrontatie met een amateurclub heel eenvoudig de kwartfinale van het KNVB-beker­toernooi. Room was er in alle drie de duels van begin tot het einde bij. Tegen Gemert en Staphorst werd het 3-0 en 4-0, gisteravond incasseerde hij zijn eerste tegen­goal bij de hoofdmacht, maar ging het nog beduidend eenvoudiger dan bij de twee andere partijen.

„Ik ben natuurlijk altijd blij dat ik weer mag spelen”, zei Room na af­loop. „Maar het staat niet vast dat ik alle bekerwedstrijden speel. Ik hoop er natuurlijk op, maar de trai­ner bekijkt elke keer weer of hij mij opstelt. Het staat niet op pa­pier of zo. Ik zal ook scherp en goed moeten zijn op de trainin­gen”, weet Room, die zich net als vorig seizoen enkele keren, ook nu weer een stabiele en betrouwbare vervanger toonde.

Na de razendsnelle voorsprong in GelreDome door treffers van Theo Janssen (3e minuut) en Marco van Ginkel (14e) had Room al niet meer het idee dat Vitesse in gevaar zou komen. De teleurstellende thuiswedstrijd tegen RKC van zon­dag (2-2, uitgefloten door eigen pu­bliek), was volgens de doelman al verdwenen uit de hoofden van de spelers.

„Dat hadden we al afgesloten. Van­daag ging het er alleen maar om te winnen, hoe en met welke uitslag, maakt in wezen niets uit. Al is het natuurlijk wel een keer leuk dat je zo wint”, vond de doelman.

Room zag na rust nog maar zel­den gevaar voor zich opdoemen en stapte ondanks de toevallige te­gengoal van Clive Keus (6-1) met een brede lach van het veld. „Het is een wedstrijd tegen amateurs, maar je mag het nooit onderschat­ten. Zij schakelen wel Almere en Eindhoven uit en ze hebben ons in het begin ook wel onder druk proberen te zetten.”

Room hoopt er straks in de kwart­finale na de winter opnieuw bij te zijn, maar heeft in zijn achter­hoofd andere plannen. „Ik wil meer dan dit, ik wil spelen. Daar­over gaan mijn zaakwaarnemer en Vitesse in de winterstop ook pra­ten. Ik weet niet hoe Vitesse er in staat, maar iedereen zal wel begrij­pen dat ik gewoon meer wedstrij­den wil spelen”,sprak Room, die niet uitsluit dat hij in de winter­stop een nieuw avontuur begint.

„Voor mij is verhuren een serieuze optie”, legde Room uit. Hij heeft een contract tot 2015, maar geen trek om tweeënhalf jaar op de re­servebank te slijten. „Maar die ge­sprekken laat ik aan mijn zaak­waarnemer en Vitesse over, ik wacht wel af wat er uitkomt.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: