9 maart 2011 In de media

Eloy Room ziet zijn droom uitkomen

Eloy Room wil nog vele jaren de eerste keeper zijn van Vitesse. Niet voor niets tekende de 22-jarige Nijmegenaar een nieuw en sterk verbeterd contract tot 2015. “Hier heb ik altijd voor gewerkt. Met deze club wil ik omhoog.”

Room heeft ondanks het mislukte seizoen geloof in betere tijden. "Ik heb vertrouwen dat we met Vitesse kunnen bouwen aan een mooie toekomst waarin we op termijn prijzen kunnen winnen. Maar nu nog niet. Je moet realistisch zijn en snappen dat zoiets gewoon tijd nodig heeft", stelt Room vast.

De opvolger van de populaire Piet Velthuizen is trots. "Dit was mijn streven. Uit de aanbieding spreekt heel veel waardering. Maar weinig jonge keepers kunnen ook zeggen dat ze vaste keeper zijn in de eredivisie. Dat geeft een mooi gevoel."

Room is blij dat in Arnhem leeftijds- en landgenoten zoals Marco van Ginkel en Davy Pröpper hun contract onlangs ook verlengden. Op die manier houdt Vitesse tussen alle nieuwe aankopen en gehuurde spelers van dit seizoen nog iets van een eigen gezicht. Het zijn spelers uit de eigen opleiding waar Vitesse in gelooft. "Het zijn de piketpaaltjes van Vitesse. Maar het is allemaal een kwestie van kwaliteit. Uiteindelijk gaat het daar om. Een keeper als Eloy Room heeft zich geweldig ontwikkeld. Niemand spreekt binnen Vitesse nog over Piet Velthuizen", weet technisch directeur Ted van Leeuwen.

Volgens Room is de onrust van rond de winterstop en de onzekerheden die daarbij hoorden verdwenen. "Ik kan zelf met iedereen in de groep goed opschieten. Maar natuurlijk waren er veel onzekerheden en twijfelde iedereen wat er allemaal gebeurde. Ik ben altijd dicht bij mezelf gebleven. Op die manier heb ik me kunnen ontwikkelen. Het is mooi dat het nu zo gelopen is en dat onze contracten verlengd zijn."

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: