12 januari 2012 In de media

Enorme domper voor Vitesse

Vitesse heeft gisteren een enorme domper geïncasseerd tijdens het trainingskamp in Cy­prus. Een blessure van aanvoerder Guram Kashia, nota bene opgelo­pen in een oefenduel met een jeugdploeg van AEL Limassol (0-9), zorgde voor een mineur­stemming in het Arnhemse kamp.
Gevreesd wordt dat Kashia een en­kelband heeft gescheurd en weken­lang buitenspel zal staan.

„ De komende dagen zal de ernst van de blessure duidelijk worden”, sprak Vitesse’s clubarts Leo Heere. „Voor enkelbandletsel staat nor­maal gesproken een paar weken hersteltijd. Guram heeft dit nog nooit gehad, zijn enkel is niet insta­biel. Laten we dus hopen dat het meevalt.”

Dat hoopt trainer John van den Brom zeker, want Kashia is in an­derhalf jaar tijd zo’n beetje onmis­baar geworden voor het elftal. De aanvoerder is de baas van de spe­lersgroep en vormt met Tomas Ka­las het sterke hart van de verdedi­ging, een van de pijlers van het succes van voor de winterstop.

Kashia moest per brancard van het veld in een wedstrijd die het predi­caat oefenduel nauwelijks verdien­de. AEL Limassol had een team van 17- en 18-jarigen het veld in ge­stuurd, aangezien de hoofdmacht van de club zaterdag met Omonia Nicosia strijdt om de koppositie in de Cypriotische competitie. Dat wordt belangrijker geacht. „Daar­van was Vitesse op de hoogte”, stelde Raymond Atteveld, de oud-Vitessenaar die nu een coördi­nerende rol vervult bij Limassol.
Van den Brom baalde zichtbaar van het gebrek aan tegenstand. Geen wonder, want het was de enige oefenwedstrijd van zijn ploeg tijdens de trainingsstage.
Vitesse’s technisch directeur Ted van Leeuwen zag geen reden tot kwaadheid richting AEL. „ Je weet dat we hier in Cyprus zijn”, doel­de hij op de soms onvoorspelbare ontwikkelingen in het voetbal op het eiland. „We hebben zondag nog een test (oefenduel met Schal­ke 04, red.). En aan onze eigen op­stelling kon je ook zien dat dit een echte oefenwedstrijd was.”

Van den Brom gunde alle spelers speeltijd, zonder in de sterkste be­zetting aan te treden. De middag leverde toch nog iets positiefs op. Alle centrumspitsen scoorden: Marcus Pedersen en de debutan­ten Mike Havenaar, Mart Lieder en Jonathan Reis. Vooral het optre­den van Reis was hoopgevend. De Braziliaan is nog niet topfit, maar zelfs op negentig procent is hij al een absolute klassespeler voor Vi­tesse.

Gelderlander

Hoofdsponsor: