22 januari 2011 In de media

Enorme flater Vitesse tegen hekkensluiter Willem II

Vitesse is de competitie in 2011 gestart met een enorme flater. De Arnhemse ploeg verloor het uitduel van Willem II met 1-0.

Voor de thuisploeg was het de eerste zege van het seizoen. Eerder hield de hekkensluiter van de eredivisie Vitesse in Arnhem al op 0-0.

Vitesse kwam in de 27ste minuut op achterstand. Eloy Room keerde een kopbal nog voor de lijn, maar de doelman was kansloos op de rebound van Rangelo Janga: 1-0. De vernieuwde Arnhemse ploeg van trainer Albert Ferrer maakte er in de eerste helft helemaal niks van. Het tik- en breiwerk leverde in 45 minuten niet een uitgespeelde kans op. Er was wel een kans, maar die ontstond uit een vrije trap.

De Tilburgse defensie zag Marcus Pedersen over het hoofd. De Noor kopte slecht in; recht op de keeper. Hij had alle vrijheid. In de basisopstelling van Vitesse stonden vier verdedigers, vijf middenvelders en de eenzame spits Marcus Pedersen. Die ging er na 33 minuten al weer vanaf. Hij werd vervangen door Marco van Ginkel, de zesde middenvelder in de basisopstelling.

Pedersen begreep niets van zijn wissel. Hij was niet geblesseerd. Vitesse schoot niks op met die wissel. De drie nieuwe spelers in de basis hadden geen doorslaggevende betekenis. Jordi Lopez, de verdedigende middenvelder, bleek een uitstekend speler; een mooie verbindingsspeler, maar er viel niets te verbinden. De Japanner Yasuda was geen versterking

Marti Riverola, de jonge Barcelona-speler, bleek meer van hetzelfde; een mooie speler met in potentie een mooie toekomst. Van extra waarde voor deze ploeg bleek hij zaterdag niet. Riverola is ook een speler waarvan Vitesse er wel meer heeft. Davy Propper uit de eigen opleiding bijvoorbeeld of Marco van Ginkel, ook eigen school.

Ferrer heeft nu zo veel middenvelders dat hij ze maar allemaal opstelde. Hij gaf gisteravond laat aan dat hij dringend een spits nodig heeft. Vitesse miste de zieke Guram Kashia, maar vooral aanvallers. Na rust zette de Arnhemse ploeg meer druk, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Wel een paar mogelijkheden uit hoekschoppen en door afstandsschoten.

Vitesse liet zien iets te willen, maar bleef ver onder de maat. De doelstelling Europees voetbal, lijkt met nog veertien duels voor de boeg, veel te ver uit beeld. Trainer Albert Ferrer vond de eerste helft armoedig. Hij gaf al zijn spelers een onvoldoende.

Willem II - Vitesse 1-0 (1-0)

Gele kaarten: Pereira en van der Heijden (Willem II)

Opstelling Vitesse: Room; Yasuda, Van der Struijk, Rajkovic, Buttner; Riverola, Lopez, Matic;

Stevanovic (63. Snijders), Pedersen (33. Van Ginkel), Aissati.