5 april 2020 In de media

Enquête onder supporters over vervolg Eredivisie

Het Supporterscollectief Nederland houdt een enquête onder voetbalfans, om hun mening te peilen over de voortgang van de Eredivisie en Eerste Divisie.
Het betaalde voetbal in Nederland ligt als gevolg van de coronacrisis stil. In de Eredivisie wil een aantal clubs dat het seizoen per direct wordt beëindigd.

Het Supporterscollectief, waarbij supportersverenigingen en -groepen van vrijwel alle Nederlandse profclubs zijn aangesloten, heeft al een onderzoek gehouden onder de eigen leden. De overkoepelende organisatie zette de vragenlijst zondag online, zodat alle voetbalsupporters hun mening kunnen geven over onder meer de vraag of de competities dit seizoen nog uitgespeeld moeten worden zodra het weer veilig is.

De andere vragen gaan over het uitspelen van de competitie zonder publiek, of clubs hun seizoenkaarthouders moeten compenseren voor gemiste wedstrijden als het seizoen niet wordt afgemaakt en over mogelijk extra midweekse speelrondes.

De resultaten van de enquête worden meegenomen in het overleg van dinsdag met de KNVB, alle clubs en overige betrokken partijen, zoals FOX Sports en spelersvakbond VVCS. Het Supporterscollectief doet ook mee aan het videogesprek, dat in fasen zal worden gehouden.

Er liggen nog twee scenario's op tafel voor dit seizoen. De KNVB hoopt nog steeds dat de eredivisie en eerste divisie voor 3 augustus worden uitgespeeld, mits het RIVM zegt dat de bestrijding van het coronavirus dat toelaat. Het doemscenario is dat het seizoen onafgemaakt moet worden beëindigd.

Vul hier de enquete in: https://www.surveymonkey.com/r/JNMYMSV?embedded=1

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: